Grup PSOE Consell d’Eivissa: Notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: Notícies destacades
10 abr 2017

L’adaptació dels autobusos al nou sistema d’integració tarifària ha estat un èxit

El Consell d’Eivissa ha realitzat amb èxit durant aquesta matinada el procés de migració al nou sistema d’integració tarifària del Transport Públic d’Eivissa. Tècnics de Transports, juntament amb tres tècnics del Consorci de Transports de Mallorca, l’ens públic que ha cedit a Eivissa la tecnologia, han completat d’un dia per l’altre l’adaptació de la flota de prop de 70 autobusos de les diferents empreses concessionàries.

El nou sistema d’integració tarifària ja és operatiu i dóna servei a les prop de 5.000 persones que han obtengut alguna de les noves targetes T-General, T-Daurada i T-Plata. Justament, ateses les coues que s’han format durant els últims dies per obtenir la targeta, el Consell d’Eivissa vol recordar que l’expedició dels nous títols de transport es continuarà fent a la seu del Consell d’Eivissa durant tots els mesos de l’any. Pel que als punts d’atenció als Ajuntaments de Santa Eulària des Riu, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja, aquests continuaran operatius encara durant els pròxims dies.

 

Aprovats el projecte bàsic de rehabilitació del Castell com a futur Parador de Turisme d’Eivissa i la declaració d’interès general per al projecte de senders turístics de ses Salines

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA) ha acordat l’aprovació del projecte bàsic de rehabilitació del Castell i l’Almudaina, plaça de l’Almudaina, Eivissa, com a futur Parador de Turisme. La Comissió, que presideix el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha tengut en compte que el nou projecte compleix les determinacions anteriors, que en el seu moment va establir la CIOTUPHA. El projecte redueix considerablement les mesures de l’aparcament subterrani; augmenta significativament la seva separació de les murades renaixentistes, cosa que, al mateix temps, disminueix el risc mecànic i físic en relació a garantir la seva estabilitat; i preveu accessos directes, mitjançant ascensors per al públic en general, i no només per clients i personal de la instal·lació turística (com abans era el cas) tant a l’interior del castell, com a l’exterior a la ronda de les muralles.

En matèria de Territori i Urbanisme, la CIOTUPHA ha aprovat la declaració d’interès general en relació a l’expedient promogut pel Consell Insular d’Eivissa de projecte de senders turístics, soterrament de línies de mitja tensió i de línies telefòniques al Parc Natural de Ses Salines, inversió prevista a càrrec dels fons estatutaris. El projecte preveu les següents actuacions:

  • Creació de senders turístics amb una longitud d’uns 4.000 m.
  • Museïtzació de la Torre de sa Rossa.
  • Creació d’un illot de nidificació a l’estany principal.
  • Demolició d’una edificació de 18 m2 a la Sal Rossa.
  • Soterraments de línies elèctriques i telefòniques.

 

Presentat el portal web per promocionar la inserció laboral de les persones amb discapacitat

Presentada la nova web del Consell d’Eivissa http://trabajoydiscapacidad.conselldeivissa.info. Aquesta pàgina neix amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar el món laboral de les persones amb discapacitat a Eivissa, i pretén ser un punt de trobada de totes les parts implicades en la promoció laboral d’aquest col·lectiu.

Així, en aquesta nova plataforma digital hi ha un espai on persones amb discapacitat expliquen en primera persona què suposa per a ells tenir una feina i els canvis en positiu que suposa en el seu dia a dia. A més, també es recull el testimoni d’empreses que contracten a persones amb discapacitat a través dels serveis d’inserció laboral del Consell.

Millores a les polítiques per abordar la violència masclista

El Consell d’Eivissa ha reunit la seua Comissió sobre violència masclista, a on s’ha posat l’accent en el foment de les activitats de sensibilització i formació sobre igualtat de gènere, destinats a la població infantil i adolescent, per prevenir futures violències masclistes. També s’ha acordat oferir formació als professionals implicats. Els responsables de la Presó d’Eivissa han explicat al detall el programa específic destinat a maltractadors, i han compartit les seues experiències en aquest tema, realitzant aportacions que han estat considerades “molt útils”. També s’ha estudiat com la violència afecta psicològicament als fills d’aquestes parelles, i l’efectivitat i el seguiment de les ordres de protecció.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>