Sofia Hernanz: “Els Pressupostos Generals de l’Estat del PP són inassumibles per a Eivissa i Formentera”

Sofia Hernanz: “Els Pressupostos Generals de l’Estat del PP són inassumibles per a Eivissa i Formentera”
12 mai 2017

La diputada del PSOE al Congrés, Sofia Hernanz, ha qualificat d'”inassumibles per a Eivissa i Formentera” els pressupostos generals de l’Estat (PGE) que ha elaborat per a l’actual exercici l’executiu de Mariano Rajoy durant la roda de premsa oferta aquest matí per donar a conèixer les esmenes que el PSOE ha presentat amb relació a aquests pressupostos que es debatran, a partir del proper 29 de maig, a la cambra baixa.

Segons Hernanz, per sisè any consecutiu, els PGE del PP no contemplen “ni una nova inversió” per a les Pitiüses. “Seguim a la cua pel que fa a inversió territorialitzada de l’Estat es refereix, tant en termes absoluts com en inversió per càpita” ha assegurat la diputada eivissenca després de contrastar que la mitjana estatal se situa al voltant dels 186 euros per habitant, mentre que a Balears aquesta xifra no arriba als 130 euros, el que torna a evidenciar el greuge comparatiu que pateix Balears respecte a altres comunitats autònomes com Castella i Lleó, Cantàbria o Galícia que reben més de 400 euros per habitant.

“És vergonyós. És una situació que ningú ens ha explicat, tot i que veia esperançada el canvi de representants del PP Balear, però tot segueix igual. Tot i això vaig a demanar als nous diputats eivissencs del PP que donin suport les nostres esmenes i, si no ho fan, que expliquin als ciutadans per què no reben ni un duro de nova inversió, tot i que són els que més aporten al conjunt de l’Estat”.

Sofia Hernanz ha detallat les esmenes presentades i que en total reclamen una inversió d’una mica més de 78 milions d’euros per a Eivissa i Formentera. D’aquesta manera, el PSOE demana que s’inclogui una partida de 20 milions per reactivar les obres del Parador de Turisme d’Eivissa, ja que aquests pressupostos “no inclouen un sol euro” tot i que es tracta d’un projecte emblemàtic i vital per a la nostra economia.

La construcció d’una residència amb 85 habitatges per a empleats públics al solar annex a la comissaria d’Eivissa del Cos Nacional de Policia, amb una inversió de 3 milions d’euros, constitueix una altra de les reclamacions que el PSOE demanarà s’incloguin en aquests pressupostos. Segons Hernanz aquesta residència vindria a pal·liar el problema que afecta els funcionaris públics que descarten venir a la nostra illa a causa dels elevats preus de l’habitatge.

Reclamar el sobrecost de 19 milions d’euros de la dessaladora de Santa Eulàlia; la declaració del servei públic amb tarifa plana universal per als vols interilles, amb una aportació de 18 milions d’euros per garantir aquest servei; un augment de 10 milions d’euros per subvencionar els descomptes de residents en el transport aeri i 18 milions d’euros per establir un contracte de servei de transport marítim per satisfer les obligacions de servei públic dels ports de Balears que operen amb la Península, per compensar els drets de mobilitat que tenen els ciutadans de la nostra comunitat, constitueixen altres inversions “fonamentals” que reflecteixen les esmenes socialistes.

Igualment la reforma de la façana marítima integral del passeig de Cala de Bou i del Passeig de Figueretes, amb una aportació estatal de 4 milions per a cada un d’ells, o la construcció d’una dessaladora a Formentera que garanteixi el subministrament d’aigua a l’illa , amb una inversió de 7 milions d’euros, són projectes que han de reflectir-se en els PGE, tal com demanen les esmenes socialistes.

Finalment, Sofia Hernanz ha destacat l’esmena relativa a la finalització dels Jutjats d’Eivissa, a través de la qual es demana que es multipliqui la inversió d’1,5 milions d’euros prevista per a aquest any i es retalli el termini d’execució de les obres perquè el nou edifici estigui “a ple rendiment” a finals de l’any que ve.

Eivissa 12 de maig de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>