Completada la rehabilitació de tots els baluards de Dalt Vila

Completada la rehabilitació de tots els baluards de Dalt Vila
13 mai 2017

L’alcalde ‘Eivissa, Rafa Ruiz i el Secretari d’Estat de Infraestructures, Transport i Vivenda, Julio Gómez, han presentat la finalització de les obres de recuperació del baluard de Sant Jordi, l’últim dels set que integren les murades de Dalt Vila.

Rafa Ruiz, ha afirmat que la rehabilitació del baluard de Sant Jordi “és una obra que demostra que les sinergies entre les institucions i el treball donen el seu fruit” i espera comptar amb aquests recursos per part del Ministeri en properes convocatòries. L’alcalde ha aprofitat per donar les gràcies a tot l’equip tècnic encapçalat per Fernando Cobos, director del pla de Murades, que han portat a bon terme aquesta obra de rehabilitació.

Per la seva banda, Julio Gómez, ha destacat l’extraordinari treball de rehabilitació que s’ha fet al baluard de Sant Jordi i ha destacat la inversió de més d’1,6 milions d’euros de col·laboració en la rehabilitació del patrimoni històric artístic d’Eivissa. També ha avançat que el Consell de Ministres de la passada setmana ja ha donat llum verda a les quanties perquè es posi en marxa el nou programa de l’1% cultural que tindrà una dotació de 50 milions d’euros per als dos propers anys i al que l’Ajuntament d’Eivissa hi presentarà projectes. El Secretari d’Estat ha mostrat la seva satisfacció i ha dit que aquesta obra “és exemple de la bona col·laboració entre institucions, de bona feina en la recuperació de l’espai i demostra que s’estan ben utilitzant els fons de l’1% per mantenir la riquesa patrimonial”.

La rehabilitació del baluard de Sant Jordi, ha comptat amb un pressupost de 373.704,45 euros dels quals el Ministeri de Foment, a través de l’1% cultural n’aporta 257.781,33 és a dir un 68’98% del total de l’obra i la resta, 115. 923,12 euros, el Consorci Patrimoni de la Humanitat.

Fernando Cobos, director del pla de murades, ha explicat que les obres han consistit en la recuperació de les casamates, una important intervenció als parapets i en general s’ha recuperat la fisonomia original del baluard de sant Jordi del segle XVII a més de recuperar-se la interrelació visual del baluard de Sant Jordi amb la resta.

L’empresa Refoart S.L ha estat l’encarregada de la rehabilitació del baluard de Sant Jordi, el darrer baluard dels set del conjunt històric de Dalt Vila, també el més antic de tots, i l’únic que quedava per rehabilitar en tot el conjunt emmurallat d’Eivissa.

Eivissa, 13 de maig de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>