Grup PSOE Consel d’Eivissa: Notícies destacades

Grup PSOE Consel d’Eivissa: Notícies destacades
15 mai 2017

Benirràs, nova “Platja connectada” a partir de l’1 de juny

La platja de Benirràs (Sant Joan de Labritja) s’incorporarà a partir de l’1 de juny al programa “Platja connectada”, una iniciativa del Consell d’Eivissa en col·laboració amb els ajuntaments que consisteix a promoure l’accés al litoral amb transport públic i restringir el vehicle privat a les zones més sensibles i amb més riscos per a la seguretat de les persones i del medi natural.

El Consell d’Eivissa establirà noves connexions de transport públic des d’Eivissa i Sant Antoni amb destinació al peu de platja de Benirràs, així com un servei especial de llançadora des d’un nou aparcament dissuasiu que estarà situat al futur polígon de sa plana, a 6 quilòmetres de la platja i a 600 metres de Can Curuné.

L’Ajuntament de Sant Joan de Labritja s’encarregarà del control dels accessos i la regulació del trànsit, així com l’habilitació de la zona d’aparcament dissuasiva amb capacitat per a 400 vehicles.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, l’alcalde de Sant Joan de Labritja, Antoni Marí, i la consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, han presentat el projecte “Benirràs, platja connectada”, juntament amb Anna Sagalés, representant de l’empresa de transports que realitzarà el nou servei, Sagalés y HF Vilás

 

Impuls a l’emprenedoria i l’economia digital local

La vicepresidenta segona i consellera d’Indústria, Marta Díaz, acompanyada pel director d’Estratègia de l’Escola d’Organització Industrial (EOI), Alfonso Seoane, i pel gerent de Relacions Institucionals d’Orange Espanya, José Luis Martí, ha presentat la posada en marxa del programa de capacitació ciutadana “Sé digital” en els diferents municipis de l’illa d’Eivissa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de formació en línia i gratuïta és ensenyar a ciutadans i empresaris les eines que estan sorgint entorn de la nova economia digital global per tal d’impulsar el desenvolupament empresarial i la retenció del talent local.

 

El Consell d’Eivissa atorga 71 cartes d’artesà des de la seua constitució ara fa un any

La Comissió Insular Assessora d’Artesania d’Eivissa ha atorgat set noves cartes d’artesans, corresponents als oficis de pintora, construcció d’instruments musicals, serigrafista, joier i tres d’espardenyeres. Amb aquestes, la Comissió ha atorgat, durant l’últim any, un total de 71 cartes:

21 de renovació de carta d’artesà, 9 de renovació de carta de mestre artesà, 35 de concessió de noves cartes d’artesà i 6 diplomes de mestre artesà honorífic.

La Comissió està presidida per la vicepresidenta segona i consellera d’Indústria del Consell d’Eivissa, Marta Díaz, i està formada per representants del Consell Insular, dels cinc ajuntaments de l’illa i tres mestres artesans, com a representants de l’artesania d’Eivissa.

 

Sis esglésies i la Catedral s’obriran al públic

El Consell Executiu ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i el Bisbat d’Eivissa en matèria de patrimoni cultural per a la promoció i difusió de les esglésies de Sant Jordi, de Sant Josep, de Sant Antoni, de Sant Miquel, de Santa Eulària, de Sant Pere “el Convent” i de Santa Maria Catedral d’Eivissa, per a l’any 2017.

Des del dia 24 d’abril i fins al dia 28 d’octubre les esglésies de Sant Josep, Sant Jordi, Sant Antoni, Sant Miquel i Santa Eulària, així com la Catedral i l’església del Convent (Sant Pere), obren les seues portes per a les visites del públic, a fi que residents i turistes puguin gaudir també d’aquest patrimoni historicartístic. Enguany, el conveni de col·laboració augmenta de 64.400 euros a un total de 90.000 euros, ja que s’inclou per part del Bisbat, a més de la prestació dels serveis de vigilància i informació al públic, l’edició del nou material informatiu.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>