El PSOE demana a l’Ajuntament de Santa Eulària que rebutgi el projecte de Pressupostos de l’Estat

El PSOE demana a l’Ajuntament de Santa Eulària que rebutgi el projecte de Pressupostos de l’Estat
18 mai 2017

El grup Socialista de Santa Eulària des Riu considera que el projecte de pressupostos generals de l’Estat del PP per al 2017 “margina les ciutadanes i ciutadans” de Santa Eulària, en particular, i de Balears, en general. Per això han presentat una moció en la qual s’insta a l’Ajuntament perquè rebutgi aquest projecte,
entre altres qüestions, per la “manca de recursos d’inversió directa “per a la millora i posada en marxa de serveis públics “necessaris”, com la construcció de noves depuradores o els descomptes tarifaris per al transport aeri o marítim.

Els socialistes recorden que en termes de renda per càpita, els ciutadans i ciutadanes de Balears estan a la cua de les comunitats autònomes, amb una inversió estatal de 128 euros per habitant, molt lluny de la mitjana que arriba als 184 euros i que, en el cas d’algunes comunitats com Cantàbria, Castella i Lleó o Galícia superen, fins i tot, els 400 euros per habitant.

El portaveu municipal socialista, Vicent Torres ‘Benet’ no ha dubtat a qualificar d'”indignant” aquest projecte que, a més, “ni tan sols garanteix que l’Estat assumeixi el sobrecost de la dessaladora” de Santa Eulària. Per Torres els comptes del PP exemplifica el “greuge comparatiu” que pateixen els habitants de les illes enfront d’altres comunitats, “tot i que som dels que més aportem gràcies al turisme”.

Els socialistes reclamen les inversions estatutàries “que ens corresponen segons l’Estatut d’Autonomia i que no ens han arribat des que governa Rajoy”. En concret, 145 milions d’euros corresponents al conveni de carreteres, 100 milions per a inversions turístiques i un conjunt de partides per fer realitat la tarifa plana o augmentar la partida del descompte de resident.

Per tot això, el PSOE de Santa Eulària insta “a tots els actors implicats”, especialment als diputats i diputades, senadors i senadores elegits en les circumscripcions de les Illes Balears o mitjançant el Parlament, a posar en marxa “tots els recursos al seu abast” en relació al tràmit parlamentari a les Corts Espanyoles, per millorar les partides pressupostàries que l’Estat ha de destinar a la nostra Comunitat Autònoma el 2017.

Santa Eulària des Riu 18 de maig del 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>