Sant Antoni projecta la reorganització del trànsit marítim a Cala Salada

Sant Antoni projecta la reorganització del trànsit marítim a Cala Salada
02 ago 2017

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni pretén impulsar un projecte de reorganització del trànsit marítim a Cala Salada, mesura que sumada a les que ja s’han posat en marxa en aquest espai aspira a fer de Cala Salada una platja de referència quant a sostenibilitat mediambiental.

El projecte planteja la modificació del punt d’atracada existent en l’actualitat entre Cala Salada i Cala Saladeta i la seva ubicació a la zona sud de la platja, on ja hi ha una infraestructura fixa. El trasllat de l’atrac permetria millorar la zona de bany, augmentar la seguretat per als banyistes i unir les dues cales, que actualment estan separades pel moll.

L’actuació proposada pel consistori permetria també abalisar la zona de natació a 200 metres desplaçant així mar endins les embarcacions que fondegen a la cala. El nou punt d’atracada facilitarà l’embarcament i desembarcament de passatgers en condicions de major comoditat i seguretat, però, a més, permetrà el trasllat d’usuaris amb mobilitat reduïda des del port de Sant Antoni fins aquesta platja. El nou embarcador es condicionarà mitjançant una instal·lació desmuntable per garantir que fora de temporada l’emplaçament quedi fora.

El projecte va ser presentat a la Demarcació de Costes al març per al seu estudi i autorització i la setmana passada va tenir lloc una reunió amb el nou responsable d’aquest organisme a Balears, Carlos Simarro, per informar sobre els objectius d’aquesta iniciativa municipal. “Quan aquesti projecte es materialitzi ens agradaria anar un pas més enllà i treballar en un camp de fondejos regulats i en l’eliminació de tots els morts il·legals que hi ha al fons marí d’aquesta zona”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pau Valdés.

En els dos últims anys s’ha restringit l’accés del trànsit rodat a Cala Salada, s’ha posat en marxa el servei de transport públic mitjançant autobusos i s’ha encarregat un estudi de capacitat de càrrega de les platges del municipi per redimensionar les instal·lacions temporals en la propera licitació.

Sant Antoni de Portmany 2 d’agost de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>