L’alcalde d’Eivissa presenta el projecte guanyador de la Casa de la Música

L’alcalde d’Eivissa presenta el projecte guanyador de la Casa de la Música
04 ago 2017

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, han presentat el projecte guanyador de la Casa de la Música, resultant del concurs d’idees en el que hi ha participat 27 projectes d’estudis d’arquitectes d’arreu l’estat.

El projecte guanyador, seleccionat pel jurat, ha estat Illa d’Illes, dels arquitectes Maria Cerdà Pons i Joan Josep Morro Martí del despatx Enginyeria Arquitectura SLP de Menorca.

Rafa Ruiz ha destacat que es tracta d’un projecte molt necessari per a la ciutat i per als alumnes i professionals del Patronat de Música de l’Ajuntament d’Eivissa: “Aquest projecte compleix amb tots els requisits per la Casa de la Música que necessita la Ciutat d’Eivissa. Un projecte modern, funcional, eficient energèticament i un espai de referència per a la música de la nostra ciutat”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat que el projecte Illa d’Illes ha estat el que millor ha entès les necessitats d’un espai on formar als futurs músics, i a més on es pugui mostrar al públic els avenços dels músics la programació musical al municipi.

L’edifici de la Casa de la Música, de dues plantes, ocuparà un total de 2.668’6 metres quadrats útils. A la planta baixa disposarà d’onze aules de 19 m2 i 10 cabines d’estudi. També s’ha previst una sala gran i 3 sales de 57m2 per a assajar, 2 aules de teoria de 43m2, 2 aules de llenguatge musical i una sala específica per a nadons.
A la Primera planta, que té 1.338 m2, hi haurà l’Auditori amb cabuda per 500 persones, una Sala de Cambra amb capacitat per a un centenar d’espectadors i zona de gestió i administració. Aquesta planta també tindrà una zona de gestió i professorat de 157’5 m2, on es trobarà la zona d’administració, la sala de reunions, direcció, l’aula de professors i la cuina.

Aquest volum estarà connectat a un més petit on quedarà ubicada la recepció junt amb una cafeteria. En el primer pis d’aquest mòdul hi haurà una sala polivalent.

El seu disseny exterior és modern, amb un color blanc que fusiona la modernitat amb la casa pagesa eivissenca d’una manera senzilla, agradable

La Casa de la Música es construirà, a partir de l’any que ve, al solar de titularitat municipal que es troba delimitat pels carrers Bisbe Abad i La Sierra, Josep Zornoza Bernabeu, Fra Vicent Nicolau i Passeig Abel Matutes, al barri de sa Colomina. Una zona molt propera a centres educatius de la ciutat que, amb la Casa de la Música, conformaran una xarxa d’espais educatius per a la ciutat que no pot fer més que facilitar i ser un impuls per a l’aprenentatge i promoció de la música.

Eivissa, 4 d’agost de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>