El PSOE presenta una iniciativa per recuperar els ajuts a la creació de places d’educació infantil de 0 a 3 anys

El PSOE presenta una iniciativa per recuperar els ajuts a la creació de places d’educació infantil de 0 a 3 anys
29 ago 2017

El grup socialista al Parlament de les Illes Balears ha donat a conèixer una Proposició no de Llei mitjançant la qual insta al Govern de l’Estat a consignar una partida suficient als Pressuposts Generals del 2018 per a poder iniciar un programa específic d’ajudes a la creació i consolidació de places d’educació infantil de 0 a 3 anys.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ha estat presentada conjuntament pel portaveu del grup parlamentari socialista, Andreu Alcover, i el diputat eivissenc, Enric Casanova, és fer una aposta real per la conciliació familiar i per l’educació infantil “recuperant els ajuts a les comunitats autònomes per a la creació i desenvolupament de places d’educació infantil”.

Segons Enric Casanova es tracta de “completar l’aposta decidida del Govern per l’educació infantil” amb un horitzó més ambiciós des del punt de vista pedagògic i que va més enllà del clàssic concepte de guarderia que s’atribueix a les escoletes, “potenciant el desenvolupament cognitiu dels infants en aquest tram de l’educació”.

Casanova considera que la “bona gestió” que s’està fent des del Govern de les Illes Balears, “no basta”, pel que sol·liciten. Per tant, “ara que s’estan negociant els Pressuposts Generals de l’Estat”, és fonamental que “es consigni una partida suficient per poder iniciar un programa específic d’ajudes a la creació i consolidació de places de 0 a 3 anys“.

El diputat socialista ha recordat que existia un pla estatal en aquest sentit: Plan Educa3, “impulsat pel Govern Zapatero el 2008 i que, després de continues retallades va acabar eliminant el Govern Rajoy el 2013″, igual que va passar a Balears on “els escolanets de Rajoy, Bauzà i Company, eliminaren el 2015 els ajuts destinats a promocionar l’educació en edat primerenca”.

Per la seva part, Andreu Alcover ha assegurat que “en aquests dos anys s’ha vist un canvi molt clar també en educació que ha de tenir continuïtat”, recordant “mesures simbòliques com que la comunitat educativa va tornar a entrar al Consolat de Mar; però sobretot, fets com les primeres passes del pacte social i polític per l’educació, un pla d’infraestructures per construir i rehabilitar centres educatius, posar més professors a les aules o augmentar clarament les beques”.

El portaveu socialista ha remarcat “la gran diferència” respecte el Govern de “Bauzà i Company”, fent referència, ara que en un mes es compliran quatre anys de la seva celebració, a la “major i més multitudinària manifestació de la història de Balears on 100.000 persones sortiren al carrer a protestar contra la política educativa del PP”.

Eivissa, 29 d’agost del 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>