Grup PSOE Consell d’Eivissa: Notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: Notícies destacades
04 set 2017

Els ajuntaments hauran de fer la zonificació del lloguer turístic

El departament de Presidència i Turisme ha enviat als diferents Ajuntaments de l’illa d’Eivissa una carta en la que es sol·licita la zonificació de les àrees aptes per a la comercialització d’estades turístiques a habitatges d’ús residencial a l’illa d’Eivissa, fins que els Ajuntaments n’estableixin la respectiva delimitació al planejament urbanístic municipal. Això i segons informa el director insular de turisme, son els treballs previs en ordre a establir, si n’és el cas, les zones aptes per a la comercialització tenint en compte les diferents tipologies d’habitatges que tenim.

Recordem que el Consell d’Eivissa va acordar el compromís a que els PIAT (Pla d’Intervenció en Àmbit Turístic) i, si és necessari, el PTI, no autoritzin els lloguers turístics en edificis plurifamiliars al conjunt de l’illa mentre es pateixi l’actual situació d’emergència habitacional. L’article 75 de la Llei 8/2012 de turisme de les Balears estableix que el procediment per establir aquesta delimitació del lloguer turístic ha de ser redactat pel Consell Insular d’Eivissa, previa consulta als Ajuntaments.

Pla d’Usos i de Gestió per garantir la protecció de Tagomago

Eivissa-GEarth

La conselleria de Medi Ambient del Govern Balear està enllestint la redacció del futur Pla d’Usos i Gestió del LIC (Lloc d’Interès Comunitari) que engloba a l’illa de Tagomago, els illots de Santa Eularia, Es Canar i l’illa Redona, així com el LIC marí de Tagomago. Està previst que aquest Pla de Gestió surti en exposició pública en poques setmanes, i el seu objectiu és ser una ferramenta que permeti gestionar de manera adequada aquest espai natural per garantir la seua protecció, evitar abusos per part de la propietat, i el gaudi públic del mateix.

Aquesta és un de les principals anuncis efectuats a la sortida de la reunió que han mantingut a Palma el conseller insular de Medi Ambient del Consell d’Eivissa, Miquel Vericad, i el director general de Biodiversitat i Espais Naturals del Govern Balear, Miquel Mir. A la sortida de la reunió, Vericad ha explicat que el model de gestió que es vol per a Tagomago és similar al que ja tenen altres espais com les illes de Cabrera o Dragronera, a Mallorca: “Cal tenir una ferramenta legal que inclogui l’ús educatiu i controlat de l’illot, amb un nombre limitat de visites, que permeti el gaudi públic perquè la ciutadania conegui de primera mà els valors naturals d’aquest espai, i protegir-lo davant una propietat que no entén els seus límits”.

La moda Adlib a l’Ibiza International Film Festival

El Consell Insular d’Eivissa ha signat un conveni de patrocini amb l’Ibiza International Film Festival. Mitjançant aquest conveni, d’una quantitat total de 12.000 euros, l’Ibiza IFF inclourà el logotip del Consell d’Eivissa i de la marca Adlib Moda Ibiza al photocall i tot el material gràfic que editi el festival.

A més, alguns convidats a la sisena edició de l’Ibiza IFF lluiran roba de la marca Adlib Moda Ibiza a les gales i actes oficials del Festival. Així, Ángela Molina vestirà un disseny de Tony Bonet, Óscar Jaenada i la seua parella lluiran una creació de Beatriz Sanfrancisco, Rebecca Cabau vestirà de Virginia Vald i el director del Festival, Xavier Bennlloch, vestirà amb un disseny de Beatriz Sanfrancisco. Per la seua banda, Vintage Ibiza ha creat els uniformes que vestirà el personal i els voluntaris que treballin al Festival.

Finalitzat el certamen, l’organització del Festival facilitarà una memòria de l’activitat en la que s’acreditarà la publicitat efectuada del Consell Insular, així com informació addicional com la repercussió mediàtica del Festival, clipping, així com el retorn d’inversió o ROI (Return on investment).

Es redueix la despesa de la gestió de l’Hipòdrom de Sant Rafel en un 20%

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat l’encomana de gestió directa a Fires, Congressos i Esdeveniments d’Eivissa (FECOEV) de la gestió dels béns i instal·lacions de l’Hipòdrom de Sant Rafel per un import total de 1.041.778,84 euros durant el periode comprés entre agost de 2017 i juliol de 2021.

El Consell Insular d’Eivissa abonarà mensualment a FECOEV un import de 21.703,73 euros, el que suposa que en un any complert la despesa total serà de 260.444,71 euros. Aquesta nova encomana de gestió comporta un estalvi del 20% per al Consell, perquè fins ara l’aportació mensual era de 27.100 euros, el que suposava una despesa anual de 325.200 euros.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>