Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
11 oct. 2017

La línia d’alta tensió des Fornàs comença la tramitació alternativa

36821834863_00c08b9a18_z

El Consell d’Eivissa ha acollit la presentació de l’alternativa a la línia d’alta tensió des Fornàs, que ha quedat descartada definitivament de la planificació energètica.  El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, ha compartit la satisfacció perquè el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital hagi acceptat l’eliminació del projecte des Fornàs de la seva planificació energètica i hagi assumit la incorporació de la solució presentada pel Govern de les Illes Balears, molt menys impactant.

El Consell d’Eivissa ha mostrat la seua satisfacció per haver aconseguir descartar definitivament un projecte de gran impacte ambiental i paisatgístic. Per part del Govern, el conseller ha destacat que des del primer moment va tenir clar que no autoritzaria el projecte des Fornàs i ja fa un any que es va comprometre amb veïns i institucions a cercar una alternativa que alhora que garantís el subministrament fos menys impactant i permetés salvar la zona des Fornàs. El conseller Pons s’ha mostrat convençut que la feina feta pel Govern, que recull la postura de la societat eivissenca, ha permès arribar a una solució alternativa que no implicàs cap nova estesa aèria, ni as Fornàs ni enlloc.

Renova la flota dels bombers amb un vehicle autoescala

S’ha presentat el nou vehicle autoescala que ha adquirit el Consell Insular d’Eivissa per al Parc de Bombers de l’illa. El camió de bombers en qüestió és un vehicle autoescala de 30 metres -és a dir, que l’escala de rescat assoleix una alçada de 30 metres- i de 8,25 metres de llargària. El cost total d’aquest vehicle ha estat de 715.332,64 euros, IVA inclòs.

L’adquisició d’aquest vehicle dona resposta a les necessitats dels professionals del Parc de Bombers d’Eivissa ja que l’actual vehicle autoescala del Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament va ser fabricat l’any 1987 i, causa de la seva antiguitat, té continus problemes de desgast i avaries. L’objectiu és anar substituint els vehicles que han esgotat la seva vida útil per altres moderns, el que comporta una millora en la prestació del servei que s’ofereix.

 

Aprovats dos convenis de col·laboració amb l’Institut Balear de la Dona

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat la signatura de dos convenis de col·laboració amb l’Institut Balear de la Dona. El primer d’ells és de 300.000 euros i té com objectiu donar continuïtat a les gestió i manteniment de l’Oficina d’Informació, Assessorament i Tractament Psicosocial de la Dona, així com de les llars d’acollida.

El segon conveni és de 28.090 euros, i cobreix el programa d’atenció psicosocial a fills de dones víctimes de violència de gènere. Tots dos convenis són per el conjunt de l’any 2017.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *