Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
02 nov. 2017

Es multipliquen per quatre les actuacions contra els habitatges turístics irregulars. Les sancions turístiques són el triple que en el 2015

El Consell d’Eivissa ha multiplicat per quatre les actuacions contra els habitatges turístics irregulars durant l’actual mandat, passant de les 55 registrades en 2014 a les 208 que s’han obert fins al mes d’octubre del 2017. Les sancions imposades en matèria d’inspecció turística han superant ja els 300.000 euros en el que portam d’any, el triple que en 2015.

El Departament de Turisme del Consell d’Eivissa, que dirigeix el president, Vicent Torres, ha realitzat un informe estadístic de les actuacions realitzades en l’actual exercici i la comparativa amb els anys anteriors. L’informe recull l’increment de l’activitat inspectora que s’està exercint durant l’actual mandat, amb una atenció especial a la campanya contra els lloguers d’habitatges turístics irregulars.

Alumnes  d’educació infantil de Sa Blanca Dona ja tenen gratuïtat en dos línies regulars

Els alumnes del Centre d’Educació Infantil de Sa Blanca Dona i els seus pares, familiars o acompanyants ja poden desplaçar-se gratuïtament a l’escola en les dos línies de transport públic regular que cobreixen el trajecte entre Eivissa i aquesta zona escolar. Aquesta iniciativa del Consell d’Eivissa, en col·laboració amb l’Ajuntament de d’Eivissa, té com a objectiu facilitar l’accés amb autobús a tots els alumnes que no tenen dret al servei de transport escolar que presta la Conselleria d’Educació del Govern Balear.

Un total de 20 boixos i boixes d’educació infantil (de 3, 4 i 5 anys) i els seus familiars han començat a utilitzar aquest servei públic, que garanteix l’accés en horari escolar, tant a l’entrada com a la sortida, a través de les línies regulars L12A i L50. Els beneficiaris ja disposen d’una targeta d’identificació (carnet escolar) expedida pel centre. En ambdós línies, l’adult acompanyant també viatjarà gratis després d’haver deixat el nen a l’escoleta o quan vagi a recollir-lo a l’horari de sortida o del menjador escolar.

Ens sumem al pacte contra les violències masclistes

L’illa d’Eivissa ha rebut la caravana del Pacte Social contra les violències masclistes, una iniciativa del Govern de les Illes Balears amb el suport del Consell d’Eivissa i de tots els ajuntaments. La consellera balear de Presidència, Pilar Costa ha anunciat la contractació, a càrrec de l’Institut Balear de la Dona, de cinc educadores socials, una de les quals es va incorporar a Eivissa i Formentera el passat 11 d’octubre. Aquesta educadora serà l’encarregada de dinamitzar i desenvolupar el Pacte amb un contacte permanent amb institucions, empreses i agents socials de l’illa.

A l’acte celebrat aquest divendres, la consellera ha destacat que “des del Govern de les Illes Balears hem tengut clara que la prioritat era elaborar i desenvolupar un gran Pacte Social, per al qual hem destinat 13,6 milions d’euros, per desenvolupar 135 mesures que ja s’estan aplicant, de forma transversal, a totes les conselleries amb l’objectiu d’implicar la societat en la prevenció i l’erradicació de la violència contra les dones”.

Aprovat el conveni amb la Fundació Illes Balears per garantir la continuïtat del Museu Etnogràfic de Can Ros

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell i la Fundació Illes Balears per a la gestió i el finançament del Museu Etnogràfic d’Eivissa. Aquest conveni és d’una durada de quatre anys prorrogables, segons el qual el Consell d’Eivissa (propietari del fons museogràfic que compon la col·lecció museística del Museu) podrà aportar anualment una subvenció directa anual a la Fundació Illes Balears (propietària de la casa pagesa de Can Ros, on es troba ubicat el Museu).

Aquesta subvenció és de 63.000 euros anuals, el que permetrà a la Fundació Illes Balears podrà fer front a les despeses que es derivin del manteniment de l’immoble de Can Ros, els subministraments bàsics, el personal de vigilància i d’obertura i tancament, la neteja, els treballs tècnics i de dinamització, entre altres.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *