El PSOE acusa Vicent Marí d’abandonar als residents que no poden accedir a un habitatge digne

El PSOE acusa Vicent Marí d’abandonar als residents que no poden accedir a un habitatge digne
06 nov. 2017

El PSOE de Santa Eulària assegura que la política urbanística de l’alcalde Vicent Marí es fa només per afavorir la iniciativa privada i “abandona a la seva sort a les vesines i vesins que tenen més dificultats econòmiques per accedir a un habitatge digne”. Segons el portaveu municipal socialista Vicent Torres ‘Benet’ la política urbanística és un clar exemple del desinterès “manifest i reiterat en el temps” per part de l’alcalde i el seu equip de govern en matèria social, malgrat “el clam de la societat” que, des de fa temps, adverteix de les dificultats que pateix l’illa pel que fa a la manca de vivenda protegida en règim de lloguer.

Els socialistes reclamen a l’ajuntament des del 2013 un inventari del sòl públic disponible al terme municipal, però tot i això sempre han obtingut “el silenci per resposta”. L’última iniciativa socialista va ser presentada en el ple celebrat el passat mes de setembre, perquè l’ajuntament informés sobre aquest inventari, si bé encara “segueixen sense facilitar-nos una resposta per escrit”, tal com ha recordat Vicent Torres.

Per contra, en el ple del passat 29 de juny es van aprovar amb els vots favorables del PP dos convenis que permetien requalificar dues parcel·les darrere de l’Hotel Tres Torres (UA-04SE) i al Passeig Marítim (UA-05SE) per poder construir 126 places de pàrquing, en el primer cas, i pisos de luxe a canvi d’un local de 958 m², en el segon. Segons Vicent Torres aquests convenis són una mostra de la “sensibilitat” del PP pel que fa a la política urbanística municipal. Una política urbanística que prioritza els interessos privats i a la qual “a sobre hem d’aplaudir perquè ens venen que l’ajuntament surt molt beneficiat. Només ens falta que els donem les gràcies als promotors”.

No obstant això, per al portaveu socialista “la cosa canvia” quan es parla de sòl públic per a construir vivendes de protecció oficial (VPO). Per a aquest tipus d’habitatges ja no hi ha sòl, ni possibilitat de cap tipus de convenis”. Segons Torres, el PP “només signa convenis urbanístics perquè es construeixin hotels de cinc estrelles i pisos de luxe, mentre que quan es tracta de buscar solucions per construir vivendes protegides en règim de lloguer, miren cap a un altre costat i es posa l’accent en altres administracions per culpabilitzar als altres de la seua manca de sensiblitat davant les necessitats de les persones”.

Santa Eulària des Riu, 6 de novembre de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *