Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
08 nov. 2017

Una passa més per a l’ampliació de la carretera de Santa Eulària i nova variant de Jesús

El Consell Executiu ha acordat l’adquisició per expropiació forçosa urgent dels béns i drets del projecte constructiu “Millora de la fluïdesa i seguretat de la carretera C-733 i variant al nucli urbà de Jesús”. L’acord autoritza la despesa als propietaris i titulars del total de 61 propietats afectades pel projecte de desdoblament de Ca na Negreta i nova variant de Jesús, per una quantitat total de 2.572.260,81 euros. Aquesta quantitat suposa un increment de 494.541,75 euros respecte a la previsió inicial, que finalment s’ha vist ampliada una vegada revisats els càlculs durant el procés de realització de les actes prèvies d’ocupació, que es va fer durant l’estiu sobre el terreny i d’acord amb els propietaris.

El total de superfície afectada és de 165.000 metres quadrats.

Amb aquest acord de l’Executiu, el Consell pot seguir amb el procediment legalment establert per a l’acte d’ocupació dels terrenys. Entre els dies 22 de novembre i 1 de desembre es farà el pagament per transferència bancària del 70% del dipòsit previ i la firma d’acta d’ocupació, de manera que els terrenys passaran a ser titularitat del Consell d’Eivissa per a la realització de l’obra.

Conveni per destinar 450.000 euros a la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Sant Antoni i Sant Rafel

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, i l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, José Tur, han firmat un conveni pel qual la institució insular subvenciona amb 449.368,31 euros el canvi de la gespa artificial dels camps municipals de futbol de Sant Antoni i Sant Rafel. La gespa d’aquests camps van ser instal·lades fa més de 15 anys i necessitava ser renovada.

El conveni s’emmarca en les polítiques de suport als ajuntaments de l’illa, a través de la partida de 2.600.000 euros prevista per a ajudes als diferents municipis. Durant els pròxims dies, el Consell d’Eivissa firmarà convenis de similars característiques amb la resta d’ajuntaments.

Exposició del retaule de Jesús

38012421822_51a638544f_z

Fins el 7 de desembre de 2017, Sa Nostra Sala acollirà l’exposició ‘El retaule de Jesús: història i restauració’, centrada en aquesta peça que és una de les joies del patrimoni cultural eivissenc. Aquesta mostra vol donar a conèixer la seua història i la restauració amb els darrers estudis tècnics, els quals ens han permès conèixer-lo millor. S’ha definit aquesta mostra com “l’exposició de caràcter patrimonial més important que s’ha fet a Eivissa en molts anys”.

El retaule gòtic de l’església de Jesús és la peça d’art religiós més valuosa que es conserva a Eivissa, i un bellíssim exemple d’aquest tipus d’art medieval. La peça té una alçada de 7,5 metres d’alt i 5,10 metres d’ample, i inclou un total de 25 taules. Va ser pintat per mestres del taller Osona de València i es considera que va arribar a l’església de Jesús l’any 1504.

L’exposició, mitjançant fotografies i gràfics, explica els motius del valor artístic del retaule, el procés de la seua elaboració, el context històric i artístic, la seua iconografia i estil, així com les particularitats de la seua conservació. Tot això s’acompanya d’imatges de l’anàlisi radiogràfic i reflectogràfic, explicacions de les feines de restauració i de les característiques artístiques de l’església de Jesús. Els elements més rellevants, amb tot, són les fotografies de format real i de gran qualitat de la taula central de la Mare de Déu i de les taules de Sant Joan Evangelista i de Sant Antoni Abad.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *