Comencen les feines de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa

Comencen les feines de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa
21 nov. 2017

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat per la presidenta de Fundatur, Carmen Matutes i el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, han presentat l’inici de les feines del projecte de conservació i manteniment integral de les murades d’Eivissa que compta amb un pressupost total d’1’2 milions d’euros, dels quals 800.000 euros els aporta Fundatur i la resta, 400.000 euros, el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

L’actuació neix de la voluntat de l’Ajuntament d’Eivissa i del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, seguint les línies d’actuació del pla de Murades, d’identificar les patologies existents, avaluar i realitzar les feines necessàries per executar un pla de manteniment tant a les murades d’Eivissa com als baluards, casamates i les rondes perimetrals.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que “és la primera vegada que s’executa un pla de manera global a les murades d’Eivissa que, tot i ser les millors conservades de tota la Mediterrània, necessiten una feina conjunta per tal de deixar-les en perfecte estat per a les generacions futures”. L’alcalde ha destacat la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular d’Eivissa, integrats al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, que participen en l’execució del projecte.

Rafa Ruiz ha agraït també l’esforç de Fundatur per “la sensibilitat mostrada a l’hora de decidir-se per aquest projecte que, després d’haver signat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa, aporta una quantitat de 800.000 euros per poder executar-lo”.

El projecte de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa, a més de la neteja de les herbes de les murades d’Eivissa, inclou altres actuacions com tractament de les humitats i els fongs, reposició de pedres, neteja de grafits i anàlisi de tots els gravats i marques històriques que apareguin durant les feines de conservació que quedaran catalogades.

Les feines de conservació i manteniment de les murades d’Eivissa, que tindran una durada de 2 anys, es distribuiran en diferents etapes. Actualment es treballa en el tractament de la vegetació al total dels 18.000 metres quadrats de les murades renaixentistes.

Eivissa, 21 de novembre de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *