L’Ajuntament de Sant Josep tramita 135 expedients per l’incompliment de les ordenances

L’Ajuntament de Sant Josep tramita 135 expedients per l’incompliment de les ordenances
21 nov. 2017

L’Ajuntament de Sant Josep ha tramitat enguany un total de 135 expedients per infraccions a la Llei d’Activitats i les ordenances de Remors i Horaris. D’aquests, se n’han resolt 75, que han conclòs amb sancions econòmiques que sumen els 281.012 euros. A més, en 43 dels casos s’han aplicat mesures cautelars de tancament.

La primera tinent d’alcalde i regidora de Governació, Policia i Hisenda, Paquita Ribas, ha presentat un balanç de l’activitat de l’Ajuntament relativa al control d’establiments d’oci i comercials del municipi. Entre les dades que s’han presentat, cal destacar que enguany s’han aplicat 43 mesures cautelars de tancament total o parcial de locals, principalment per no tenir llicència d’activitat o assegurança, encara que també s’han executat aquestes mesures en alguns casos d’infracció a l’ordenança de remors, per tenir els limitadors manipulats de forma reincident. Respecte a aquestes mesures cautelars, en 18 casos s’han pogut aixecar totalment perquè les empreses, o bé han presentat la documentació, o bé han pogut regularitzar la seua situació administrativa. En tres casos s’han produït aixecaments parcials; és a dir, una part dels establiments que tenia llicència s’ha pogut obrir, i la resta no.

Ribas ha volgut destacar la importància de “no només obrir expedients, sinó també tancar-los, per poder generar reincidència, perquè això ens permet aplicar altres mesures, a part de la multa econòmica”. La regidora ha explicat també que enguany, com a novetat, s’ha pogut actuar a través de la Llei d’Activitats contra els propietaris de dues cases que han organitzat festes de gran format. En aquests casos s’ha pogut demostrar que obtenien un rendiment econòmic amb aquestes festes, pel que se’ls aplica una normativa que permet sancionar una infracció greu, amb multes a partir de 10.000 euros.

Pel que fa a infraccions de la Llei d’Activitats, s’han obert 70 expedients i se n’han resolt 44. Respecte a l’Ordenança de Remors, hi ha 30 expedients oberts, la meitat dels quals són sonometries. S’han resolt 8 expedients i la resta se segueixen tramitant. Per incompliment de l’Ordenança d’Horaris hi ha 15 expedients oberts i 10 que ja han estat resolts. Finalment, també hi ha un petit nombre d’infraccions provocades per vehicles de lloguer que estaven aparcats irregularment a la via pública, per publicitat i per vendre alcohol en horaris no permesos.

Sant Josep de sa Talaia, 21 de novembre de 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *