Les JSEi adverteixen de la discriminació laboral que afecta els portadors del VIH

Les JSEi adverteixen de la discriminació laboral que afecta els portadors del VIH
01 des. 2017

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial contra la SIDA, les Joventuts Socialistes d’Eivissa (JSEi), han organitzat una jornada de sensibilització dirigida principalment als joves que ha consistit en la instal·lació d’una taula informativa en els voltants de l’Escola de Turisme d’Eivissa i en el repartiment de fullets informatius i preservatius, també a la seu insular de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El secretari general de les JSEi i coordinador d’aquesta iniciativa, Alan Ripoll, s’ha referit a la importància que tenen aquestes accions informatives “fonamentals per a no abaixar la guàrdia i per conscienciar els nostres joves de la importància de mantenir relacions sexuals” sense riscos”. En aquest sentit, Ripoll ha recordat que les relacions sexuals sense protecció són avui dia la principal via de transmissió de la SIDA,” amb més d’un 80% dels casos confirmats per aquest motiu”.

Des de l’organització juvenil socialista fan una crida per conscienciar sobre la importància de la prevenció i el control a través de l’ús d’anticonceptius com a “única barrera per evitar les transmissions”, atès que la forma de transmissió majoritària del VIH segueix sent la via sexual i la taxa de nous diagnòstics a Espanya segueix sent superior a la de la mitjana de la Unió Europea.

Aquest any, a més, des de les JSEi es fa especial èmfasi en les dificultats a l’hora d’accedir o romandre en el mercat laboral de les persones portadores del VIH, atès que “multitud d’estudis i informes detecten actituds discriminatòries cap a les persones seropositives”. En aquest context, els socialistes es remeten a les Recomanacions de 2010 de l’Organització Internacional del Treball (OIT), en què es recorda que no hauria d’haver-hi cap estigmatització o discriminació contra els treballadors pel seu estat serològic, real o suposat.

Per això, l’organització juvenil socialista es fa ressò de la campanya #TrabajandoEnPositivo impulsada per diverses entitats i que posa el focus en les barreres que troben les persones seropositives, especialment els més joves, al mercat laboral.

Eivissa, 1 de desembre del 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *