Susana Ros: “La implicació activa dels homes és fonamental per erradicar la violència masclista”

Susana Ros: “La implicació activa dels homes és fonamental per erradicar la violència masclista”
01 des. 2017

Dins el marc dels diferents actes i activitats amb motiu de la celebració el passat 25 de novembre del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el PSIB-PSOE ha celebrat una taula rodona a Sant Antoni de Portmany per explicar com es combat aquesta xacra des de les institucions públiques i que es pot fer com a societat.

La diputada a les Corts Generals i secretària executiva per a la violència de gènere del PSOE, Susana Ros, ha estat l’encarregada d’obrir aquesta taula rodona que ha estat moderada per la secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE i diputada al Parlament Balear, Sílvia Cano, i en la qual també han participat la consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, la vicepresidenta del Consell d’Eivissa, Marta Díaz, i les regidores d’Igualtat dels ajuntaments d’Eivissa, Sant Josep i Sant Antoni, Carmen Boned, Ana Ribas i Neus Marí, respectivament.

Silvia Cano ha donat a conèixer la campanya impulsada des de l’Executiva Federal del PSOE que sota el lema ‘Juntes i amb tu’ pretén cridar l’atenció sobre la necessitat perquè tant dones i homes “treballem junts per acabar amb la violència masclista i per garantir la llibertat, la integritat i la seguretat de totes les dones”. Per això, la diputada socialista ha assegurat que “la implicació activa dels homes és fonamental” per erradicar aquesta xacra, que en els darrers 15 anys s’ha portat la vida de més de 900 dones al nostre país -l’última, precisament, s’ha confirmat avui, tal com ha recordat Silvia Cano durant la presentació de l’acte- a més de la vida de 28 boixos i boixes en els darrers 7 anys.

Susana Ros també ha reclamat al govern de l’Estat que apliqui “amb urgència” les mesures derivades del Pacte d’Estat contra la Violència Masclista i que concreti tots els canvis legislatius que permetin la seua aplicació. A més, segons la diputada socialista, aquesta lluita “es veu seriosament limitada” per la regla de despesa del ministre Montoro, que no deixa invertir als ajuntaments el seu superàvit, i la supressió de les competències municipals en aquestes matèries, que els socialistes reclamen que es tornin a gestionar des dels ajuntaments.

En aquest sentit, Silvia Cano, ha afegit que el govern de Mariano Rajoy “ha disminuït en més d’un 40% el pressupost per la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere des del 2010”.

Per la seua part, Pilar Costa, ha destacat el pacte contra les violències masclistes impulsat pel Govern de les Illes Balears, “al qual s’han adherit més de 4.500 persones i més de 250 entitats”.

Sant Antoni, 1 de desembre del 2017

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *