Grupo PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grupo PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
07 des. 2017

Presentació del Pla d’Habitatge 2017-2020, que permetrà la construcció de 206 pisos de lloguer a Eivissa

El Pla d’Habitatge de les Illes Balears 2017-2020 considera Eivissa una prioritat en les mesures per afrontar la problemàtica de l’habitatge a l’illa. Preveu la construcció de nous habitatges de protecció oficial i l’ampliació dels ajuts per al lloguer amb fons autonòmics, que ara passaran a aplicar-se a lloguers de fins a 900 euros i a totes les illes.

Pel que fa a la construcció d’habitatges de protecció oficial, que es destinaran al lloguer, aquest 2018 s’iniciarà la construcció de quatre promocions a la ciutat d’Eivissa, que suposaran 206 pisos nous i una inversió de 17,8 milions d’euros. Amb aquestes quatre promocions s’incrementarà un 275% el nombre d’habitatges de protecció pública de l’illa d’Eivissa, on actualment n’hi ha 75.

També s’han inclòs mesures en la Llei d’habitatge com l’obligació del Govern de facilitar ajudes econòmiques a les persones vulnerables en el cas que no se’ls pugui facilitar un lloguer a un habitatge de l’Ibavi. Així mateix, la modificació de la Llei de turisme inclou el concepte d’emergència habitacional per prendre mesures correctores on faci falta. Per això, el pressupost de 2018 inclou 2,5 milions d’euros per a accions lligades a l’emergència habitacional.

Pel que fa a la implicació de les institucions, la futura Llei de l’habitatge habilitarà els consells perquè puguin actuar en matèria d’exclusió residencial i vulnerabilitat habitacional i perquè puguin adquirir sòl i edificacions per a aquesta finalitat.

Pressupost de 100.500.000 euros per al 2018, un 8,5% més que en l’exercici anterior

El govern del Consell d’Eivissa ha presentat una proposta de pressupost per a l’exercici 2018 que ascendeix a un total de 100.494.504,7 euros, que suposa un increment del 8,5% respecte al 2017. El president, Vicent Torres, la vicepresidenta primera, Viviana de Sans, i el conseller d’Economia i Hisenda, Gonzalo Juan, han presentat el detall del pressupost, que s’elevarà al Ple de la institució que tendrà lloc el pròxim dilluns 4 de desembre. Vicent Torres ha destacat que “amb aquest pressupost, que és el més alt de la història, el Consell d’Eivissa recupera el pes que havia perdut i deixa endarrere les retallades, per tal de consolidar el canvi en favor de les necessitats de la ciutadania i d’un model d’illa sostenible”. El president ha destacat l’objectiu de seguir treballant en favor “del canvi que s’ha vist durant els dos primers anys de mandat en la millora dels serveis socials, dels serveis públics, amb les polítiques de transparència, per primera vegada en aquesta institució, amb mesures de protecció del territori i de defensa de les persones que hi viuen, amb millores en el transport públic, i amb la recuperació d’importants projectes com el desenvolupament de Sa Coma.”

“Superat l’equador del mandat, estam en condicions de deixar definitivament endarrere l’etapa de retallades i restriccions a l’administració pública. Unes retallades que varen afectar, i molt, a la qualitat dels serveis públics, a les polítiques en favor dels col·lectius més necessitats, i en general al conjunt de la ciutadania i del territori”, ha afirmat Vicent Torres.

Inaugurada la reforma del Recinte Firal amb el concert ‘El Messies de Händel participatiu’

L’obra més representada de la història de la música, ‘El Messies de Händel participatiu d’Eivissa”, és l’espectacle que ha escollit el Consell d’Eivissa per inaugurar la reforma del Recinte Firal d’Eivissa, acte que tendrà lloc aquest dissabte 2 de desembre a les 19 hores. Serà un gran concert d’entrada lliure per a 1.000 espectadors, amb un total de 110 persones a l’escenari, i participatiu perquè comptarà amb coristes amateurs que interpretaran algunes peces conjuntament amb els músics professionals.

Marta Díaz, vicepresidenta segona del Consell d’Eivissa i presidenta del Consell d’Administració de l’empresa pública Fires i Congressos d’Eivissa (Fecoev), ha presentat el concert, acompanyada del director artístic de l’espectacle, Juan Francisco Ballesteros.

El turisme d’incentius, ha generat un volum de negoci de 28 milions d’euros

El Consell d’Eivissa i diverses empreses turístiques participen aquesta setmana amb estand propi a la fira IBTM World, que se celebra a Barcelona i és de referència mundial per al turisme d’incentius i congressos, anomenat MICE. Més de 3.000 entitats i empreses s’hi donen cita, per establir contactes en un sector “estratègic i que volem que cada any creixi a la nostra illa”, ha explicat el director insular de Turisme, Vicent Torres. El turisme MICE ha tornat a augmentar en 2017 a Eivissa, segons s’ha posat de manifestat durant la fira IBTM World, arribant a una xifra de negoci estimada de 28 milions d’euros, segons ha informat el director, amb dades aportades pel sector hoteler.

“El turista d’incentius és un objectiu per al Consell, ja que genera el triple de despesa que el convencional, i és un visitant de qualitat que viatja en els mesos de fora de temporada alta”. Vicent Torres ha recordat que “durant els primers mesos de l’any tendrem més de 14.000 visitants en l’esdeveniment de Mercedes-Benz. Aquests són els esdeveniments que ens interessen, per orientar el sector turístic cap a la qualitat i generar activitat durant els mesos de l’any que no són temporada alta”, ha dit el director de Turisme.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *