Sant Josep habilita un carril bici, un mirador i nou enllumenat a la carretera de Cala Vedella

Sant Josep habilita un carril bici, un mirador i nou enllumenat a la carretera de Cala Vedella
11 gen. 2018

Cala Vedella comptarà aquesta primavera amb un carril bici de gairebé tres quilòmetres, que unirà la cruïlla de la carretera de Cala Molí amb la platja. Les obres, que van iniciar-se a finals de l’any passat, contemplen també la creació d’un mirador sobre els penya-segats, el soterrament de línies elèctriques i de telecomunicacions i la instal·lació d’un nou enllumenat públic. A més a més, el projecte va modificar-se per poder-hi incloure l’ampliació de la xarxa d’aigua potable, que es col·locarà baix el carril bici.

En total, aquestes obres suposaran una inversió de 641.268 euros, finançada íntegrament per l’Ajuntament, a través d’un préstec del fons Financer de l’Estat per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT). Amb aquest projecte queden també connectades les platges de Cala Vedella i Cala Molí amb carril bici.
L’obra de millora de la carretera contempla la creació d’una petita rotonda a Cala Vedella per facilitar la circulació de l’autobús i poder fer una parada. El vial tindrà una amplada de sis metres i el carril bici de 2,20 metres. Tot el ferm és antilliscant.

Pel que fa a les línies de telefonia i telecomunicacions, s’ha executat el soterrament de les esteses en zona urbana i la creació de canalitzacions soterrades, el què permetrà també la connexió a totes les finques. A més s’han enretirat els pals existents. També s’està fent una connexió de la xarxa de distribució elèctrica de Mitja Tensió soterrada, ja que s’ha eliminat un tram de Baixa Tensió aeri que es trobava en molt mal estat, fet de pals i de cable nu. Finalment, s’ha instal·lat un nou enllumenat de leds al llarg de tota la carretera, ja que fins ara només n’hi havia al primer tram.

Les obres van començar el passat mes de setembre -tot i que a l’estiu ja van iniciar-se algunes feines que no provocaven molèsties- i està previst que tot el projecte estigui finalitzat a finals del mes de març.

Sant Josep de sa Talaia, 11 de gener de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *