El PSOE de Santa Eulària aplaudeix que Vicent Marí posi en marxa la iniciativa socialista ‘Camins Escolars Segurs’

El PSOE de Santa Eulària aplaudeix que Vicent Marí posi en marxa la iniciativa socialista ‘Camins Escolars Segurs’
28 febr. 2018

El portaveu del grup socialista de Santa Eulària, Vicent Torres, ha mostrat la seua satisfacció després de conèixer que l’ajuntament presentarà a les APIMES del municipi el projecte ‘Camins Escolars Segurs’, una iniciativa impulsada pel PSOE de Santa Eulària que té com a objectiu millorar la seguretat viària dels estudiants pel que fa a els seus desplaçaments diaris als seus centres educatius.

No obstant això, i un cop s’ha conegut la convocatòria de l’Ajuntament per tractar amb els pares i mares la problemàtica de la seguretat viària sobre els desplaçaments diaris que fan els seus fills per arribar als centres escolars, Vicent Torres ha lamentat que “no s’hagi convocat ni tan sols al principal grup de l’oposició, que, precisament, és el que va advertir del risc que pateixen molts escolars quan fan aquests desplaçaments i que va ser l’impulsor d’aquesta iniciativa”. Una iniciativa que els socialistes van presentar sota el títol ‘Camins Segurs’, pràcticament el mateix nom que ara rep el projecte que l’equip de govern “ha fet seu i que tampoc s’ha tractat dins el Consell Municipal Escolar abans d’aquesta convocatòria”. Això, segons el portaveu socialista, “demostra, una vegada més, la nul·la sensibilitat que tenen Vicent Marí i els seus regidors i regidores a l’hora de comptar amb la resta de grups polítics per treballar de forma conjunta en temes que, com aquest, són fonamentals per a la seguretat i el futur del municipi”.

El portaveu socialista ha recordat que el PSOE va demanar el passat 27 d’abril a l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Eulària que posés en marxa les mesures necessàries per garantir la seguretat en els desplaçaments que diàriament realitzen els escolars per anar de casa a l’escola o viceversa. Amb aquest objectiu els socialistes van presentar una moció on proposaven una actuació municipal mitjançant la creació de “camins segurs”, especialment pel que fa a aquests trajectes curts. Aquests vials hi haurien d’estar ben delimitats i senyalitzats per arribar als centres educatius o a les parades de transport escolar, “tractant així d’evitar el major nombre d’accidents possibles i augmentant la seguretat dels vianants”.

Els socialistes justificaven aquesta iniciativa tenint en compte “l’alta concentració de població escolar”. Per això, la necessitat de “dedicar esforços” per millorar la seguretat viària, “especialment per aquells al·lots i al·lotes que s’han de desplaçar de forma rutinària”.

Per això, el PSOE ha vingut reclamant “una anàlisi detallat de les diferents alternatives pel que fa als accessos que diàriament s’utilitzen, remarcant quins ofereixen millors condicions perquè els desplaçaments siguin segurs”.

Segons Vicent Torres, fins ara, les actuacions per part de l’Ajuntament en matèria d’educació viària, es limiten a visites “més o menys esporàdiques” per part de la Policia Local als centres educatius. Visites que, per altra banda, no tenen continuïtat “per falta de temps i d’efectius”. Potenciar aquestes accions i complementar-les dins un pla municipal ben estructurat, que compti amb les eines necessàries per fer-lo efectiu, “hauria de ser un objectiu prioritari per part de l’equip de govern municipal de cara al proper curs escolar”.

En aquest sentit la proposta socialista demanava més participació i col·laboració per part de la Policia Local amb els centres educatius, “per reforçar i millorar la formació de l’alumnat pel que fa a la seguretat viària”.

Santa Eulària des Riu, 28 de febrer del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *