La FSE-PSOE es suma a la mobilització per reclamar la millora de les pensions

La FSE-PSOE es suma a la mobilització per reclamar la millora de les pensions
16 març 2018

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) participarà a la mobilització convocada per protestar per la situació que afecta el futur de les pensions.

La FSE, com la majoria de forces parlamentàries i organitzacions socials del nostre país, considera ridícula la revalorització del 0,25% de les pensions que ha portat a terme el Govern del Partit Popular per a l’any 2017, ja que aquesta revaloració condemna als pensionistes a perdre diners un any més, és totalment insuficient i suposa una pèrdua de poder adquisitiu de l’1,25%, tenint en compte que l’IPC s’ha situat al gener en un 1,5%. En definitiva, una retallada que va augmentant els nivells de pobresa dels pensionistes i, en conseqüència, encara més el seu estat de benestar.

A la nostra comunitat autònoma hi ha actualment 165.000 pensionistes que reben de mitjana 796,5 euros mensuals, de manera que Eivissa i la resta de les Illes Balears es troben a la cua d’Espanya en prestacions de pensions al costat d’Extremadura, Galícia i Múrcia. Aquesta situació s’agreuja amb el gran problema de l’estacionalitat. Per això cal buscar un sistema que millori la cobertura, per corregir i compensar aquest desequilibri que suposa que els treballadors i treballadores de les nostres illes no cotitzin tot l’any.

A més, les dones que es jubilen reben pensions inferiors en un 38% a les dels homes i el 60% de les jubilades cobra una pensió inferior al salari mínim interprofessional. Així mateix, el govern de Mariano Rajoy porta 6 anys sense voler incrementar la base reguladora de les pensions per viduïtat, la qual cosa afecta majoritàriament a les dones i incrementa les desigualtats de gènere.

Assemblea oberta

Des de la FSE entenem que el dret a les pensions i l’accés al Sistema de Seguretat Social s’ha de considerar un dret constitucional i ha de ser incorporat com a tal a la reforma de la Constitució que proposa el PSOE. Per a això, plantegem mesures destinades a garantir el futur del Sistema Públic de Pensions: recuperant el Pacte de Toledo i el diàleg social; aprovant un nou Estatut dels Treballadors que promogui drets laborals i ocupació de qualitat; i establint una font complementària de finançament de les pensions a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat, com en la majoria dels països del nostre entorn. És fonamental, en definitiva, que, abans que la situació es torni insostenible, es posin en marxa les mesures necessàries per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.

Precisament per donar compte de les mesures i de les iniciatives que reclama el PSOE a les principals institucions de govern a nivell estatal i autonòmic, la FSE ha organitzat una assemblea oberta a la militància i, en general, a totes les persones interessades, que ha comptat amb la presència de la diputada socialista al Congrés dels Diputats, Sofia Hernanz, que ha oferit una xerrada informativa i ha contestat els dubtes i preguntes dels assistents sobre la situació actual que afecta les i els pensionistes a la nostra illa i les seues possibles solucions.

Eivissa, 16 març 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *