Aprovada la proposta socialista per instar al Govern Central a garantir la sanitat universal

Aprovada la proposta socialista per instar al Govern Central a garantir la sanitat universal
08 maig 2018

El ple del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per instar al Govern d’Espanya a derogar el Real decret Llei 16/2012 i garantir la sanitat universal a tot el territori.

En consonància amb el Dia Mundial de la Salut celebrat recentment, en el qual l’OMS plantejava com a objectiu la cobertura sanitària per a totes les persones, el diputat socialista VicençThomàs ha considerat una necessitat garantir una atenció sanitària normalitzada a tothom perquè “afavoreix la cohesió social, millora la salut col·lectiva i individual, dóna equitat a la societat, evita epidèmies, redueix la pobresa, crea ocupació i impulsa el creixement”.

Els socialistes fan aquesta petició al Govern d’Espanya quan s’acaben de complir 6 anys des que el PP va eliminar aquest dret, que “va suposar la retirada de la targeta sanitària a 20.000 persones de Balears per motius ideològics i no econòmics, com s’ha acabat demostrant, a més d’introduir el copagament farmacèutic per als pensionistes”.

De fet, també fa 5 anys des que va morir Alpha Pam, “fruit d’aquesta normativa del PP i que encara seguiria amb vida si hagués gaudit d’una atenció sanitària normalitzada per a una malaltia fàcilment diagnosticable i tractable”.

Ara, tot i que el Govern de les Illes torna a garantir la sanitat universal, havent retornat ja 12.233 targetes sanitàries, el PP insisteix en recórrer el retorn d’aquest dret a través del Tribunal Constitucional, per la qual cosa queda clar que “al PP no li importa l’atenció sanitària de les persones residents en situació irregular”, ha denunciat Thomàs.

Per això, la proposta socialista, que ha estat aprovada amb el vot en contra del PP, demana el retorn de la sanitat universal a tot el país i la retirada de tots els recursos davant el TC i altres instàncies contra les decisions de comunitats autònomes com Balears.

Mentrestant, ha assegurat Thomàs, “seguirem garantint l’atenció sanitària a tothom com fins ara, que ningú tengui cap dubte”.

Palma 8 de maig del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *