Eivissa rebrà prop de 8 milions pel seu projecte de cohesió social i integració de barris

Eivissa rebrà prop de 8 milions pel seu projecte de cohesió social i integració de barris
09 maig 2018

L’Ajuntament d’Eivissa rebrà durant els propers anys 7,9 milions d’euros per desenvolupar el projecte ‘Ibiza, cohesión social e integración de barrios’, iniciativa presentada a la tercera i darrera convocatòria de Fons FEDER a través del Ministerio de Hacienda y Función Pública per al finançament de Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). El projecte d’aquest ajuntament ha set l’únic seleccionat a Balears, tot i que els ajuntaments de Calvià i Inca també s’havien presentat a aquesta convocatòria.

Les principals línies d’actuació del projecte ‘Ibiza cohesión social e integración de barrios’ van encaminades a aconseguir una ciutat participativa i intel·ligent amb l’impuls de l’administració electrònica; una ciutat accessible, sostenible i eficient amb la implantació del pla de mobilitat sostenible i assegurar una ciutat habitable i cohesionada amb la posada en marxa de projectes de rehabilitació i foment de l’habitatge digne i de la integració social.

Els barris on es faran les principals inversions són Ses Figueretes, Es Viver, barris de Platja den Bossa (tres del municipi d’Eivissa, Can Bossa, Ca les Ànimes i la Punta, i un barri al municipi de Sant Josep de sa Talaia, concretament el barri de Platja den Bossa), Cas Serres i els barris de Can Cantó, es Putxet i Ca n’Escandell. A més, el projecte inclou actuacions que repercutiran en la població de la resta del municipi d’Eivissa, pel que s’estima que el número de persones residents als dos municipis que es beneficiaran d’aquests fons europeus superarà els 32.000 habitants.

En particular, es prioritzaran els col·lectius més desafavorits i identificats: joves amb abandonament escolar prematur, persones majors en risc d’exclusió, població aturada a l’hivern, població immigrant i altres col·lectius en situació desafavorida.

L’inici del projecte està previst per aquest mateix 2018 i la finalització del mateix està calendaritzada per al quart trimestre de 2023. L’Ajuntament d’Eivissa rebrà dels fons FEDER per a dur a terme accions concretes un total de 7´9 milions d’euros.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que l’equip de govern municipal havia realitzat molta feina interna durant els darrers mesos per preparar bé la convocatòria, realitzar un bon projecte i així tenir opcions reals d’accedir al finançament europeu. ‘Aquest projecte suposa un abans i un després a la nostra ciutat perquè s’invertirà a barris que històricament han estat oblidats. L’objectiu principal és, d’una banda, que a la nostra ciutat només hi hagi ciutadans de primera, i d’altra, executar una sèrie d’inversions que ens facin capdavanters’.

Eivissa, 8 de maig del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *