La FSE exigeix la implicació del PP per acabar amb la manca de policies a Eivissa

La FSE exigeix la implicació del PP per acabar amb la manca de policies a Eivissa
10 maig 2018

Després de conèixer que 24 agents del Cos Nacional de Policia podrien abandonar Eivissa com a conseqüència de les dificultats econòmiques que suposa establir-se a la nostra illa, la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) considera urgent que els partits amb representants eivissencs al Congrés dels Diputats, més enllà de les seves diferències ideològiques, uneixin els seus esforços perquè la falta d’efectius policials deixi de ser un problema i, d’aquesta manera, es garanteixi la seguretat als nostres residents i visitants.

Els socialistes considerem lamentable que Eivissa segueixi amb una de les ràtios més baixes de tot l’Estat pel que fa al percentatge de policies per habitant. A més, tenint en compte que la nostra illa és una destinació turística de primer ordre, ha de tenir garantida la seguretat. Precisament la seguretat constitueix un dels principals reclams del nostre motor econòmic i el fet de ser una de les destinacions turístiques preferents a nivell mundial obliga, necessàriament, a prioritzar aquest aspecte per part de les administracions responsables. A més, cal tenir en compte que la nostra aportació a les arques de l’Estat és netament superior a la mitjana nacional i, per tant, s’ha de veure compensada en partides i inversions que facin front també a aquesta problemàtica.

Precisament una de les esmenes socialistes als pressupostos generals de l’Estat presentades per la nostra diputada al Congrés Sofia Hernanz, reclama una partida de 5 milions d’euros per a la construcció al barri de can Escandell de 560 habitatges de lloguer protegit. Convidem i exigim als representants eivissencs del PP que mostrin la mateixa sensibilitat i aportin les seves propostes per tal de facilitar la posada en marxa de mesures i inversions que ajudin a pal·liar l’actual situació que afecta, no només a la nostra seguretat, sinó també a la nostra imatge com a destinació turística i, en conseqüència, al nostre futur.

Mentre això no succeeixi, els agents dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat destinats a la nostra illa hauran de seguir fent un sobreesforç per pal·liar el dèficit que suposa el cost de la vida a Eivissa. Aquests costos no es veuen reflectits en les nòmines dels agents que només cobren de mitjana 85 euros de complement d’insularitat, mentre a Canàries, per exemple, aquest complement arriba als 350 euros mensuals.

Entenem, per tant, que les mesures per compensar aquest dèficit, passen igualment per un augment dels sous i una equiparació dels complements perquè Eivissa pugui presentar-se com un destí atractiu per als agents policials.

Eivissa, 10 maig 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *