825 persones aturades o en risc d’exclusió poden obtenir la targeta gratuïta de transport del Consell

825 persones aturades o en risc d’exclusió poden obtenir la targeta gratuïta de transport del Consell
15 maig 2018

El Consell d’Eivissa ha començat a expedir la nova T-Daurada de transport públic gratuït per a les persones demandants d’ocupació i aturades durant més de dos anys i per a les persones en risc o situació d’exclusió social. L’estimació de persones que podran obtenir la targeta és de 575 en el cas d’aturats de més de dos anys i 250 persones en risc d’exclusió social, amb una previsió de despesa total de 100.000 euros a l’any.

La consellera de Treball i vicepresidenta primera, Viviana de Sans, ha afirmat que “d’aquesta manera acomplim un dels punts del nostre programa conjunt de Govern, que preveia exempcions en el pagament del transport públic per les persones i col·lectius més vulnerables. Les persones que fa més de dos anys es troben en situació de desocupació, la majoria de les quals ja ha perdut tos dret a prestacions i subsidis, necessiten ajuda per tenir la possibilitat d’accedir al mercat laboral, i poder viatjar gratuïtament els donarà més oportunitats de buscar i trobar una feina sense que el cost del transport sigui un obstacle”.

Aquestes targetes es poden demanar per part de totes les persones que faci 2 anys o més que estan a l’atur presentant un informe del SOIB, i la targeta gratuïta tendrà una validesa inicial de 6 mesos, que es podrà renovar en el cas que els titulars continuïn en situació d’atur. La Vicepresidenta primera també ha dit que “Aquesta mesura és molt important i pionera a l’Estat, juntament amb les targetes gratuïtes per a menors d’edat, perquè el transport públic, entre altres coses, per aquest Govern del Canvi ha de ser també una ferramenta de justícia social”.

La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, per la seua part ha afirmat que aquest equip de Govern és el primer en la història del Consell d’Eivissa que ha donat prioritat al transport públic per millorar la mobilitat de la nostra illa i reduir la dependència dels vehicles privats. La consellera ha afegit que amb aquesta mesura es completa la transformació del marc tarifari que ha suposat una veritable revolució respecte a l’època anterior, amb la integració tarifària, la gratuïtat del transport per a les persones jubilades, la targeta general personalitzada amb descomptes d’un 50% per als usuaris habituals, la T-plata amb descompte major per a les famílies nombroses i la T-Jove que permet viatjar gratuïtament a totes les persones menors de 18 anys.

Aquestes targetes, igual que totes les altres, es poden demanar en la nova OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania) situada en la seu del Consell d’Eivissa en l’avinguda d’Espanya. A l’espera de la pròxima entrada en funcionament del sistema de cites prèvies, que permetrà expedir les targetes i tota la resta de tràmits amb molta més eficàcia i sense cues, inicialment les targetes de transport s’expediran de dilluns a divendres entre les 8,30 i les 14 hores.

Eivissa, 15 de maig de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *