La FSE-PSOE es suma a la manifestació per reclamar el compliment del Pacte Contra la Violència Masclista

La FSE-PSOE es suma a la manifestació per reclamar el compliment del Pacte Contra la Violència Masclista
15 maig 2018

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) participarà a la manifestació convocada al passeig de s’Alamera, a partir de les 19.00 hores, per les organitzacions feministes Figa de Pic i Dones Progressistes per reclamar al Govern d’Espanya que compleixi amb els termes acordats en el Pacte d’Estat Contra les Violències Masclistes.

Així ho ha anunciat la secretària d’Igualtat de la FSE-PSOE, Aída Alcaraz, qui ha avançat que serà una bona ocasió “per seguir mostrant la presència de les dones al carrer” i denunciant l’incompliment per part del govern de Mariano Rajoy d’aquest acord, “que només ha inclòs 80 dels 200 milions d’euros que havia de preveure per enguany als Pressuposts Generals de l’Estat”. En aquest sentit, Aída Alcaraz es pregunta “què s’ha fet dels 100 milions previstos per a les comunitats autònomes i els 20 milions que tenien que rebre els ajuntaments” per tenir més recursos per gestionar les polítiques contra la violència masclista.

Per això, des del PSOE s’insisteix en la necessitat que l’Estat faci arribar les partides compromeses en el pacte, ja que “no es podrà avançar en l’erradicació de la violència masclista i en l’atenció específica a les dones si no es doten a les diferents administracions més properes a la ciutadania dels recursos econòmics adequats i necessaris”.

La secretària d’Igualtat de la FSE- PSOE considera que el 8 de març va suposar “un punt de ruptura i un nou horitzó” pel que fa als drets de les dones al nostre país. Per tant, “ara ens hi trobem davant d’una nova oportunitat per seguir reclamant aquesta igualtat reial que se’ns segueix negant per part del Govern d’Espanya”.

Finalment, i en al·lusió a la recent sentència judicial contra La Manada, Alcaraz ha lamentat que l’incompliment dels acords del Pacte Contra la Violència Masclista “probablement es basa en la concepció masclista de la societat, tal com es reflecteix en alguna de les seues esferes”.

Eivissa, 15 de maig del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *