Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
04 juny 2018

El 2019 amb el nou model de transport públic s’incrementarà un 56% l’actual servei de línies i freqüències

El Consell d’Eivissa desplegarà a partir de 2019 el nou model insular de transport regular de viatgers per carretera, que té com a característiques més destacades l’increment dels serveis del 56%, la integració del transport regular i l’escolar i la millora de la qualitat dels vehicles i dels sistemes d’informació. El nou model s’ha pensat com a instrument vertebrador del territori i de les seves característiques principals a l’illa d’Eivissa.

Un nou model que suposarà “la transició definitiva del transport públic d’Eivissa cap a un sistema de qualitat i que serà una alternativa real i pràctica al vehicle privat”, segons ha dit en la seua presentació la consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí. L’objectiu del Consell és canviar l’actual model “insostenible”, que s’ha basat “en els últims 30 anys “en grans infraestructures viàries i l’ús del vehicle privat”, per un model basat en el transport públic.

Obre el termini per sol·licitar les ajudes per a estudiants

Els estudis objecte d’aquestes ajudes hauran de ser títols oficials i amb validesa a tot l’Estat espanyol. En concret, seran objecte d’aquestes ajudes:

Els següents estudis oficials i presencials cursats fora de l’illa d’Eivissa:

-Estudis universitaris de grau cursats en universitats espanyoles o en algun dels països de la Unió Europea (UE-28).

-Estudis de màster cursats en universitats espanyoles o en algun dels països de la Unió Europea (UE-28).

-Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior cursats en centres de tot Espanya, sempre que no puguin cursar-se a l’illa d’Eivissa.

-Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior cursats en centres de tot Espanya, quan també s’imparteixin a l’illa, en el cas excepcional que la persona sol·licitant no hagi pogut obtenir-hi plaça, fet que s’haurà d’acreditar documentalment i de manera fefaent al Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa.

-Estudis d’ensenyaments artístics superiors (com estudis de música, de dansa i art dramàtic, de conservació i restauració de béns culturals i d’arts plàstiques i disseny).

Els següents estudis oficials, presencials i no presencials, cursats a l’illa d’Eivissa:

-Estudis universitaris de grau.

-Estudis de màster.

La quantia total de les ajudes per a estudiants de l’illa d’Eivissa per al curs 2017-2018 serà de 600.000 €.

La línia des Gorg amplia horaris

La L50 de transport públic, coneguda com la línia des Gorg, amplia a partir d’avui 1 de juny horaris i recorregut, connectant gratuïtament els aparcaments dissuasius de GESA i des Gorg amb tot el port vell d’Eivissa, des es Martell fins a la plaça de sa Riba. Aquest servei té per objectiu facilitar la mobilitat a les zones comercials de la Marina i tot el centre històric de la ciutat, amb un servei que ja es va posar en marxa de forma molt satisfactòria l’any passat.

L’Ajuntament d’Eivissa col·labora amb el Consell Insular en la promoció d’aquesta línia de transport públic, que funcionarà a partir d’avui i fins a finals de setembre.

Per tal de donar un millor servei als usuaris residents i turistes, el primer servei des de l’aparcament de GESA sortirà a les 07.30 hores i l’últim trajecte serà a les 00.30, de dilluns a diumenges, amb una freqüència de pas de 30 minuts, en direcció a la ciutat d’Eivissa. Les parades de l’interior del port (es Martell i sa Riba) es cobriran a partir de les 19 hores

 

Ampliat el transport públic a es Cubells i comença el servei de Benirràs “platja connectada”

El poble des Cubells té des de l’1 de juny una connexió diària de transport públic amb Sant Josep de sa Talaia a través de la línia L42. La línia té tres sortides (a les 10.30, 13.25 i a les 18.30 hores) de dilluns a dissabte i estarà en funcionament des de l’1 de juny i fins al 15 d’octubre. A més, la nova connexió en bus es complementa amb l’L8 per tal de poder viatjar fins a la ciutat d’Eivissa i a la badia de Sant Antoni.

Benirràs, “platja connectada”

A partir del 3 de juny i fins al mes d’octubre, els usuaris de la platja de Benirràs tendran a la seua disposició el servei d’autobús durant tots els diumenges. Aquest servei uneix l’aparcament de sa Plana (prop de Can Curuné) fins a la mateixa platja des de les 16.15 i fins a les 00.00 hores.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja tancarà durant tots els diumenges l’accés rodat a la platja amb vehicle privat des de les 16.00 i fins a les 23.00 hores per tal de garantir la seguretat dels usuaris de Benirràs.

El servei de bus llançadora es completa amb l’ampliació de línies i freqüències que connecten Benirràs amb els municipis d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu i Portinatx.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *