El port d’Eivissa comptarà amb un aparcament soterrat de 700 places

El port d’Eivissa comptarà amb un aparcament soterrat de 700 places
05 juny 2018

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB), Joan Gual de Torrella, juntament amb el director d’APB, Juan Carlos Plaza, han presentat el projecte del nou aparcament soterrat previst a la Ribera Nord del Port d’Eivissa per donar servei a tota la zona portuària.

Per definir el futur aparcament l’APB va estudiar tres alternatives i finalment s’ha decantat per un model d’una sola planta, amb una superfície de 18.272,55 m², on hi haurà 691 places, de les quals 21 seran habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. La inversió estimada és de poc més de 27 milions d’euros, tot i que aquestes xifres s’hauran de precisar al projecte d’execució i el plec de condicions de la concessió que haurà de convocar l’APB per portar a terme les obres i la futura explotació d’aquest aparcament.

Actualment Autoritat Portuària està tramitant una proposta de Delimitació d’Espais i Usos Portuaris (DEUP) que necessita l’aprovació del Ministeri de Foment per tal que quedin recollides les ubicacions de les noves infraestructures pendents, com ara l’estació marítima del trànsit entre Eivissa i Formentera, la nova seu de la Confraria de Pescadors, el futur varador i aquest aparcament. Des del moment en què aquesta DEUP estigui aprovada es podrà iniciar la tramitació i licitació de cadascuna de les obres.

Tant l’alcalde com el president de l’APB han senyalat la importància d’aquest aparcament per garantir un servei necessari a la zona portuària d’Eivissa, de tal manera que tant els vesins de primera línia del port – per als que el futur plec reservarà una sèrie de places en condicions diferenciades – com la resta de residents de les Pitiüses o els turistes puguin deixar el cotxe i fer ús caminant de la resta de les instal·lacions.

Eivissa, 5 de juny de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *