Eivissa crearà rutes per a invidents i escolars i anuncia un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques

Eivissa crearà rutes per a invidents i escolars i anuncia un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques
21 juny 2018

La tinent d’alcalde d’Urbanisme i Vies Públiques de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, i el regidor de Mobilitat, Juan José Hinojo, han donat a conèixer els tres projectes que es presentaran al finançament dels Plans Insulars d’Obres i Serveis (PIOS) del Consell d’Eivissa per a enguany.

Els projectes són la creació de dues rutes escolars, un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques als principals encreuaments de la ciutat i la creació d’una ruta per a persones invidents. La inversió prevista és de 518.127,74 euros, de la qual 300.000 euros els aporta el Consell d’Eivissa.

Per a la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Elena López, “es tracta de projectes que tenen un objectiu comú, millorar l’accessibilitat a la ciutat d’Eivissa per fer-la més segura i inclusiva per a tota la ciutadania”.

El primer projecte és el disseny d’un recorregut per a persones invidents o amb dificultats visuals que contempla l’adaptació de les voreres de la ciutat i la instal·lació de semàfors adaptats. Es tracta d’un recorregut que passa pels principals carres de la ciutat, per les diferents institucions com el Consell o Ajuntament i serveis com escoles públiques, Correus i estació d’autobusos per tal que les persones invidents se sentin més còmodes i segures.

El camí per a invidents, incloent-hi l’adaptació dels semàfors, és una actuació que contempla un recorregut que enllaça l’avinguda d’Espanya, Ignasi Wallis, Bartomeu de Roselló, Isidor Macabich, carrer Canàries i carrer Balears. Connectant amb l’existent recorregut de Vara de Rey i Port d’Eivissa i arribant als centres actuals de la ONCE, ubicat a la Via Romana i la Plataforma Sociosanitària, ubicada al carrer Madrid, col·legi Portal Nou, estació d’autobusos de carrer Canàries, Consell d’Eivissa i Correus.

A més de l’adaptació dels passos per a vianants, s’instal·larà el sistema Ciber Pas per a sonoritzar els encreuaments de vianants facilitant el pas a les persones invidents o amb dificultat de visió.

El segon projecte té a veure amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques a la ciutat i es preveu actuar fonamentalment als barris d’Es Clot, Sa Bodega, Ses Canyes i s’Hort del Bisbe a 46 encreuaments de la ciutat. Tot i que també s’actuarà puntualment als passos no adaptats d’altres barris dins del municipi.

Implantació de dues rutes escolars

El regidor de Mobilitat, Juan José Hinojo, ha explicat la posada en marxa per a enguany de 2 de les 9 rutes escolars que s’han dissenyat al municipi que tenen l’objectiu d’augmentar la seguretat viària als accessos escolars, impulsar l’ús de l’espai públic als infants, augmentar el nombre d’alumnes que van a escola a peu i afavorir que aquests boixos i boixes, vagin junts a l’escola.

D’aquestes dues rutes, l’anomenada ruta 1 connectarà el col·legi de sa Real i arribarà fins al col·legi de la Consolació, també hi formarà part d’aquesta ruta el CP Portal Nou. La ruta transcorrerà al llarg de l’avinguda d’Ignasi Wallis on es realitzaran diferents adaptacions per tal de millorar la seguretat de l’avinguda. Tendrà una distància de 980 metres.

En ambdós casos, també es preveu la contractació de monitors per a la posada en funcionament d’aquestes rutes, i que siguin els que ajudin al bon funcionament de les diferents rutes, així com la implicació de la comunitat educativa.

Eivissa, 21 de juny de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *