La FSE-PSOE, compromesa per seguir avançant en els drets del col·lectiu LGTB

La FSE-PSOE, compromesa per seguir avançant en els drets del col·lectiu LGTB
28 juny 2018

Una àmplia representació de militants i simpatitzants de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha participat a Sant Rafel en un acte per commemorar la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTB. Un acte que ha servit per recordar la necessitat de seguir treballant en la consolidació dels drets de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals fins a aconseguir una igualtat real entre totes les persones, independentment de la seva orientació sexual.

A la trobada hi han assistit, entre d’altres, la secretària d’igualtat de la FSE-PSOE, Aida Alcaraz, el coordinador del Grup LGTB de les Illes Balears, Francesc Benet, o el secretari general de les Joventuts Socialistes d’Eivissa, Alan Ripoll.

Aída Alcaraz ha posat en valor les polítiques que des del Govern de les Illes Balears estan projectant els socialistes a favor d’aquests drets i aquesta igualtat real. Com a exemple, la secretària d’igualtat de la FSE-PSOE s’ha referit a la Llei LGTBI; una llei “pionera a l’Estat espanyol” i que, després de més de dos anys des de la seva aprovació al Parlament Balear, “ha permès garantir els drets del col·lectiu, afavorint la igualtat d’oportunitats i acabant, per llei, amb les discriminacions que històricament han patit i segueixen patint les persones amb orientacions sexuals diferents”.

De tota manera, “queda molt camí per recórrer”, tal com ha assenyalat Aída Alcaraz, ja que hi ha drets que “segueixen sense estar resolts” i que requereixen veure reflectits un cop es modifiqui la llei d’identitat de gènere, “per fer un pas més en la normalització de la transsexualitat i en la possibilitat que els menors també puguin acreditar-se amb el DNI d’acord al sexe que els identifica”.

Els participants han tingut uns minuts emotius per recordar a totes aquelles persones víctimes de la persecució, criminalització i discriminació per motius d’orientació sexual. Lamentablement, i tal com recull el manifest socialista llegit pels assistents, aquestes persones segueixen estant sotmeses “al llarg de tot el planeta”, una evidència que recull el mateix manifest a partir de dades obtingudes pel Ministeri de l’Interior i per altres dades publicades pels diferents Observatoris contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia que treballen en diferents comunitats autònomes del nostre Estat.

Eivissa, 28 de juny del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *