Sant Josep planteja canvis en les ordenances per protegir la música en viu

Sant Josep planteja canvis en les ordenances per protegir la música en viu
12 jul. 2018

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i el segon tinent d’alcalde, Ángel Luís Guerrero, s’han reunit amb el president de l’Associació de Músics d’Eivissa, Dani Martínez, per tal d’estudiar una modificació de l’Ordenança de Remors que pugui facilitar l’organització d’actuacions de música en viu. Marí Ribas s’ha compromès a plantejar canvis en la normativa “perquè el problema de Sant Josep no és aquest tipus de música, sinó els excessos que s’han comès en determinats negocis turístics”, una situació que ha provocat l’enduriment de les ordenances municipals.

A la reunió, que ha comptat amb la participació de tècnics municipals i de la lletrada de l’Associació de Músics, s’ha plantejat la modificació de l’ordenança en diversos aspectes, per tal de facilitar l’organització de concerts en viu de petit format, sempre respectant el descans dels vesins i la convivència. Alguns dels punts que s’han tractat són la possibilitat d’eximir de l’ús de limitadors de so a les actuacions de música en viu, acotar uns horaris -els concerts sempre haurien d’acabar abans de les 11 de la nit- i l’obligatorietat de comunicar de forma prèvia a l’Ajuntament el calendari de concerts. L’alcalde ha recordat que en tots els casos s’ha de respectar el límit de decibels que marca la Llei estatal en actuacions a l’aire lliure.

D’altra banda, s’ha aprofitat la trobada per aclarir alguns aspectes de la nova Ordenança d’Usos, que fou aprovada inicialment pel Ple i que havia generat inquietud entre el col·lectiu de músics d’Eivissa. Els responsables municipals han explicat que aquesta normativa “no prohibeix la música en viu”, sinó que posa fre “a la proliferació d’activitats d’entreteniment turístic a l’aire lliure com discoteques o sales de festes”.

Sant Josep de sa Talaia, 12 de juliol de 2018

Share