El PSOE de Santa Eulària adverteix de la possible il·legalitat en la pròrroga del contracte del servei d’aigües

El PSOE de Santa Eulària adverteix de la possible il·legalitat en la pròrroga del contracte del servei d’aigües
02 ag. 2018

El grup socialista a l’Ajuntament de Santa Eulària ha votat en contra de la proposta d’acord presentada per l’equip de govern per prorrogar a l’empresa Aqualia la concessió del servei municipal d’aigües fins a l’any 2025.

Els socialistes han argumentat la “dubtosa i qüestionable legalitat” d’una pròrroga sobre un contracte que va vèncer en l’any 2010 i adverteixen que recorreran l’acord, ja que aquesta ampliació del servei podria constituir un delicte de prevaricació administrativa, “tal com ho confirmen dictàmens i sentències del Tribunal Superior de Justícia (TSJ)”. En aquest sentit, el portaveu socialista Vicent Torres ‘Benet’ ha posat l’accent en l’informe dels serveis tècnics municipals, que, “curiosament coincideixen amb la proposta d’Aqualia”.

Durant la seva intervenció, el regidor socialista ha assenyalat que els serveis jurídics de l’Ajuntament han emès un informe favorable “sense tenir en compte els nombrosos errors judicials, ni la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic en la qual s’argumenta que la continuïtat en la prestació del servei per part del contractista fins que es formalitzi el nou contracte i comenci l’execució, en cap cas, pot excedir dels set mesos.

Per a Vicent Torres, “la Llei és molt clara” i, per tant, “cal licitar com més aviat millor aquest servei”. A més, tractant-se d’un servei d’interès general i tan sensible com el que afecta el subministrament d’aigua “el lògic és que es liciti per veure si algú proposa o millora la proposta, perquè en cas contrari -s’ha preguntat el regidor socialista- sembla que l’interès general consisteixi a donar-li directament a Aqualia”.

Durant el debat el PSOE ha tornat a referir-se a l’opacitat amb la qual l’equip de govern ha gestionat una qüestió de “tan alt calat” per a la ciutadania i de la qual, “una vegada més” s’ha exclòs a l’oposició.

En aquest sentit, Vicent Torres considera lamentable que es proposi a l’oposició una proposta tarifària perquè es remeti a la Junta de Preus de les Illes Balears, “abans de saber quin serà el preu final que l’alcalde acordarà amb Abaqua pel nou conveni que s’ha de signar”.

A més, la Proposta d’acord presentada per l’equip de govern municipal fa esment a la Comissió de l’Aigua creada el 13 de març de 2005, així com a una altra comissió creada el 6 de febrer de 2014 amb la finalitat d’estudiar i analitzar els aspectes derivats del contracte del servei municipal d’aigües. En qualsevol cas, espais de debat dels que, segons els socialistes, es desconeixen les seves conclusions, les propostes sorgides o el nombre de reunions dutes a terme. En definitiva, “un autèntic despropòsit” i un exemple més de l'”excloent i antidemocràtica” forma de fer política de l’alcalde Vicent Marí i el seu equip de govern.

Santa Eulària des Riu, 2 d’agost del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *