Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
07 ag. 2018

Les ajudes a associacions socials augmenten un 10%

El Consell Executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat aquest matí la convocatòria d’ajudes econòmiques a entitats i associacions sense ànim de lucre en matèria de serveis socials, a l’illa d’Eivissa, corresponents a l’any 2018.

Enguany aquestes ajudes tenen una despesa màxima de 750.000 euros, el que suposa un augment del 10% respecte a l’any 2017, quan s’hi van destinar 680.000 euros. En aquella ocasió, fins a 22 entitats van poder-se beneficiar d’aquesta ajuda.

Aquestes ajudes inclouen cinc línies subvencionables, que són les següents:

-ajudes a projectes en els àmbits de la salut mental, discapacitat, malalties neurodegeneratives i altres demències, lluita contra el càncer, sociosanitari o de serveis socials, i drogodependències.

-ajudes a projectes de recepció, emmagatzemament, distribució i repartiment d’ajuda alimentària a persones desfavorides.

-ajudes en projectes d’igualtat de gènere.

-ajudes a projectes d’escola d’estiu especialitzats en persones amb algun tipus de discapacitat.

-ajudes a projectes desenvolupats per agrupacions d’associacions i entitats socials sense ànim de lucre.

Nou vehicle autobomba al Parc Insular de Bombers

El Consell d’Eivissa ha incorporat un nou vehicle autobomba destinat al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis. El president del Consell, Vicent Torres, acompanyat del conseller d’Economia, Hisenda, Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Gonzalo Juan, i del cap del Parc Insular de Bombers, Miguel Sevilla, ha presentat el nou vehicle, que té com a principal finalitat abastir d’aigua als altres vehicles d’extinció i també pot actuar per si mateix en l’extinció d’incendis amb gran necessitat de cabal d’aigua.

Es tracta d’un vehicle de bombers tipus Autobomba Nodrissa Pesant, per a ús eminentment urbà o en vies i superfícies de bon ferm. El cost del camió ha estat de 233.227,50 euros, IVA inclòs. L’empresa adjudicatària del subministrament ha sét Incipresa, SAU, que també ha realitzat una formació bàsica a Eivissa sobre instruccions d’ús d’aquest vehicle, en 4 torns d’una jornada, adreçada al personal del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis d’Eivissa.

 

El Consell elabora el primer cens comercial de l’illa d’Eivissa

El Consell d’Eivissa ha elaborat el primer cens comercial de l’illa, un treball que servirà per a la redacció del futur Pla director sectorial. A l’illa hi ha un total de 2.060 establiments comercials, dels quals més de la meitat estan ubicats al municipi d’Eivissa. La mitjana de treballadors (en temporada alta) és de 4 empleats, mentre que fins a un 53% del total tenen només entre una i dos persones treballant.

El 30,8% es dedica a la venda de roba, calçat i complements, seguit del 13,9% amb activitats mixtes i el 13,3% del sector alimentari. Sobre model de negoci, un 11% del total dels comerços són franquícies. El 75% estan oberts a l’hivern, però per municipis hi ha importants diferències. A Eivissa estan oberts el 82%, i per contra a Sant Josep i a Sant Joan en el mes de gener estaven oberts menys de la meitat.

Altres qüestions que analitza l’estudi és el règim de tinença del local. El 63,5% és en lloguer, mentre que per municipis destaca que a Eivissa el lloguer arriba al 73,4% dels establiments, i només al 35% a Sant Joan de Labritja.

L’estudi també analitza l’ús de noves tecnologies i xarxes socials. El 28,4% dels comerços de l’illa tenen pàgina web i el 33,5% pàgina a Facebook.

Pel que fa a l’associacionisme, l’estudi conclou que només el 32% dels comerços formen part d’alguna organització.

 

Sabors d’Eivissa incorpora a la ceba vermella eivissenca

Aquest matí s’ha presentat a la finca de Can Sastre -entre Sant Miquel i Santa Gertrudis- la incorporació al distintiu Sabors d’Eivissa de la ceba vermella eivissenca. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Grup d’Acció Local LEADER i el departament de Medi Ambient i Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa que té com a objectiu posar en valor i conservar les varietats locals de productes agrícoles. Així, a més de la ceba vermella, Sabors d’Eivissa inclou també altres productes com el meló eriçó o la pebrera blanca.

La varietat eivissenca de la ceba vermella es planta a la primavera i es recull a finals del mes de juliol. El seu aspecte és aplanat, amb una fulla gruixuda -el que fa que sigui més fresca, ja que conservar més aigua- i és de color violeta a les seues capes externes: “Té un gust dolç amb un lleu toc picant, el que la fa perfecta per plats com les amanides. És un producte molt saborós i de fàcil diferenciació” ha explicat José Torres, xef de cuina del restaurant de Ca n’Alfredo.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *