Els concessionaris de platges de Sant Josep destinaran 900.000 euros a projectes socials i mediambientals

Els concessionaris de platges de Sant Josep destinaran 900.000 euros a projectes socials i mediambientals
21 ag. 2018

Els concessionaris de platges de Sant Josep destinaran en els pròxims 4 anys uns 900.000 euros en donacions a entitats i organitzacions del municipi per desenvolupar projectes de tipus social, medi ambiental i d’accessibilitat.

El nou concurs de platges, impulsat enguany per l’Ajuntament, ha donat prioritat a aquests criteris. Com a resultat, la majoria de les empreses adjudicatàries estan finançant iniciatives destinades a millorar la neteja del litoral de Sant Josep, la conscienciació social sobre la necessitat de protegir el medi ambient, la formació i l’atenció a nens i joves amb necessitats especials i l’organització d’activitats lúdiques per aquests boixos i boixes i les seues famílies, entre d’altres.

L’Ajuntament va treure a concurs un total de 90 concessions d’hamaques, para-sols i altres elements de platges. D’aquestes, 70 van ser adjudicades a empreses que havien obtingut la màxima puntuació, en poder demostrar que havien finançat projectes d’alguna ONG de l’illa. Únicament 10 dels lots els van guanyar titulars que no havien oferit aquestes millores en la seua proposta, mentre que els 10 restants van quedar deserts.

Enguany les adjudicatàries han destinat prop de 225.000 euros en projectes impulsats per entitats com el Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB), l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera (Apneef), Juntos, l’Aliança per l’Aigua o Tursiops -una organització que es dedica a l’estudi de les espècies marines protegides. Atès que aquestes concessions són per un període de 4 anys, el teixit associatiu de l’illa es beneficiarà en total d’una inversió de 900.000 euros.

Un dels projectes que ha rebut més suport ha estat el d’”Intervenció terapèutica per a infants i joves amb necessitats especials al municipi de Sant Josep”, impulsat per Apneef. Aquest programa inclou una completa bateria de mesures per tal de donar prestacions a les persones amb discapacitats, millorar la seua qualitat de vida i impulsar una plena integració en la societat. La proposta està dividida en quatre grans eixos. El primer és l’àrea terapèutica, i contempla fisioteràpia, psicomotricitat, reforç escolar adaptat i logopèdia. El segon eix és l’àrea social, on es fa una atenció i assessorament general a les famílies, servei de formació del voluntariat i campanyes de sensibilització social. En un tercer apartat tenim el programa de rehabilitació alternativa, que comprèn teràpia aquàtica i equinoteràpia. En el quart apartat es financen les propostes de “respir familiar”: un cap de setmana en un hotel, excursions en família, programa de viatges, i programes d’oci els dissabtes. Finalment, també es treballa en l’atenció als familiars, que reben suport psicològic.

Un altre programa que ha rebut moltes donacions ha estat la proposta del GEN-GOB d’Eivissa per combatre la contaminació marina per plàstics, una situació cada vegada més alarmant a la nostra costa. “Plàstic 0” és un programa que implica els i les alumnes de les escoles, amb l’objectiu que coneguin com es treballa en el món científic, alhora que es fa una feina de sensibilització i conscienciació sobre la contaminació de plàstics a la mar. A Eivissa s’imparteixen tallers a les escoles, on s’analitza la situació a diverses platges, a través de la recollida i anàlisi de residus plàstics. Al municipi de Sant Josep s’han triat dues platges, Cala d’Hort i Platja d’en Bossa, que a més seran apadrinades pels centres educatius del municipi.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Neus Marí, ha valorat de forma molt positiva tots aquests projectes: “És magnífica la resposta que ha tengut aquesta iniciativa. Recordam que la intenció de l’Ajuntament, en aquest nou concurs de platges, va ser donar punts als concessionaris que volguessin involucrar-se i col·laborar amb les entitats que treballen per cuidar i millorar el nostre entorn, fent donacions a les associacions que tanta feina fan en l’àmbit social i mediambiental al nostre municipi i a la nostra illa.”

Sant Josep de sa Talaia, 20 d’agost de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *