Eivissa implantarà les primeres dues rutes escolars amb més de 2,7 quilòmetres

Eivissa implantarà les primeres dues rutes escolars amb més de 2,7 quilòmetres
30 ag. 2018

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat el procés de licitació del tercer projecte presentat al fons de Pla Insular d’Obres i Serveis (PIOS) del Consell d’Eivissa, després que el passat dilluns 27 d’agost, sortissin a licitació els altres dos projectes aprovats: el camí per a invidents i l’eliminació de barreres arquitectòniques a 46 encreuaments de la ciutat.

El projecte consisteix en la implantació de les dues primeres rutes escolars amb les quals comptarà la ciutat d’Eivissa, del total de les nou que hi ha projectades.

Les intervencions a la ciutat van des de l’adaptació dels passos per a vianants, ampliació de voreres, habilitació de parades pels infants, fins a la senyalització horitzontal amb pintura que serà de diferent color depenent de la ruta que es tracti. Les obres tindran un termini d’execució estimat de 2 mesos, i una inversió de 279.671 euros.

D’aquesta manera, es continua treballant per fer una ciutat més amable per al vianant i segura pels infants. També és una passa més en la millora d’Eivissa com a Ciutat Amiga de la Infància i un impuls a l’ús de l’espai públic per als infants.

Implantació de dues rutes escolars

D’aquestes dues rutes, l’anomenada ruta 1 connectarà el col·legi de sa Real, el CP Portal Nou i arribarà fins al col·legi de la Consolació amb una distància de 980 metres. La ruta transcorrerà al llarg de l’avinguda d’Ignasi Wallis.

Es realitzarà la senyalització horitzontal amb pintura de color vermell del carril que marcarà la ruta escolar. Aquest carril tindrà una amplada de 80 cm i un total de 5 parades, tenint en compte la d’inici i final de la ruta.

Els passos de vianants es realitzaran a nivell, pujant fins a 10 cm els passos de vianants i rebaixant la vorera per tal que no hi hagi cap canvi de nivell entre la vorera i el pas de vianant. D’aquesta manera, els passos són més accessibles i més segurs.

L’anomenada ruta 9, començarà al carrer Galicia, al barri de ses Figueretes, i finalitzarà al carrer de Felip Curtois i Valls. Aquesta ruta recull els col·legis de Cas Serres i Poeta Villangómez. Tindrà una distància d’1,8 km. Es pintarà un carril de 80 cm d’amplada al paviment de color marró, s’instal·laran 7 parades de recollida de l’alumnat, s’adequaran els passos de vianants a nivell i es duran a terme diferents ampliacions de les voreres.

En ambdues rutes, es preveu la contractació de monitors que seran els que ajudin al bon funcionament de les rutes, així com la implicació de la comunitat educativa. També es preveu realitzar una campanya amb els comerços de la zona per tal que aquests esdevinguin comerços “amics de la ruta escolar”. Els comerços disposaran d’un adhesiu visible als seus portals per tal de si els infants tenen algun dubte o un moment de desorientació puguin acudir-hi per resoldre-ho.

Eivissa, 29 d’agost de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *