Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
30 ag. 2018

Continuen les inspeccions per controlar el lloguer turístic il·legal

Tècnics del departament de Turisme del Consell Insular d’Eivissa, conjuntament i en col·laboració amb agents de la Policia Local d’Eivissa, han realitzat una inspecció al barri de La Marina i Sa Penya per detectar casos de lloguer turístic il·legal. Aquesta inspecció és fruit de diverses denúncies efectuades per vesins de la zona, per alguns turistes i per la Policia Local, així com per les indagacions dels inspectors de l’administració insular.

En total s’han inspeccionat nou pisos que es dediquen al lloguer turístic, alguns d’ells oferits a través de plataformes com AirBnB i Booking. En alguns casos s’han realitzat actes de requeriment d’informació als propietaris, en altres casos s’enviaran notificacions als propietaris per demanar més informació sobre l’immoble. En un cas s’ha contactat amb els mateixos turistes, que han confirmat que havien realitzat una reserva de 500 euros per quatre dies a través d’AirBnb. També s’ha detectat un edifici sencer on es porta a terme activitat turística no regulada i s’han obert les oportunes diligències.

 

Aprovada la consulta tècnica sobre la revisió del Pla Hidrològic de les Balears

En aquests informes, redactats per tècnics de les seccions de Territori, Infraestructures Viàries, Medi Ambient i Agricultura del Consell d’Eivissa, es fan diverses consideracions amb l’objectiu que puguin contribuir a millorar el redactat final del Pla Hidrològic.

Així, des de Territori es proposa incloure una estació d’aforament a la conca del Torrent de Buscastell, i la construcció d’un nou emissari amb trams terrestre i submarí a Talamanca perquè aboqui les salmorres -aigües hipersalines- en una zona i sota condicions que no provoqui danys a les praderes de posidònia.

Des d’Infraestructures Viàries es proposen diverses obres per millorar el drenatge d’alguns punts crítics amb tendència a patir inundacions, com el pas inferior de Puig d’en Valls -situat al km 2’9 de la segona ronda d’Eivissa-, la rotonda d’accés al port d’Eivissa a la primera ronda d’Eivissa -punt quilomètric 2’1- i a la glorieta a nivell de l’enllaç de Jesús, en la intersecció de la segona ronda (E-20) amb la carretera C-733.

Per la seua banda, l’informe emès per Medi Ambient senyala que és necessari que el Pla Hidrològic inclogui mesures per a la regeneració dels aqüífers; que el Pla reflecteixi mesures per impulsar l’ús generalitzat d’aigua dessalada per al consum humà en aquells nuclis on sigui possible accedir a aquest recurs; que s’inclogui un Programa de Mesures perquè el riu de Santa Eulària recuperi un cabal continu durant el seu curs; i que s’estudiï la inclusió del torrent de Buscastell o d’algun tram del riu de Santa Eulària com a Reserva natural fluvial.

 

Aprovades les ajudes per al foment de la moda Adlib

El Consell Executiu també ha aprovat la convocatòria d’ajudes per al foment de la moda Adlid per a l’any 2018. L’objectiu d’aquestes subvencions és promoure el millor coneixement de la indústria de la moda d’Eivissa a l’exterior i el seu millor posicionament en el mercat.

Enguany, la quantitat de les ajudes és de 40.000 euros, i aquestes es poden sol·licitar a través de dues línies de subvenció: una de 20.000 euros es destina a ajudes per fomentar la participació en fires, passarel·les i esdeveniments especialitzats per a la promoció de la moda Adlib; la segona -també de 20.000 euros- es destina a ajudes per incentivar les actuacions per millorar els tallers i la creació i modernització de pàgines web.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *