El PSOE exigeix l’aclariment de presumptes irregularitats en la concessió dels pisos HPO de Puig d’en Valls

El PSOE exigeix l’aclariment de presumptes irregularitats en la concessió dels pisos HPO de Puig d’en Valls
14 set. 2018

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu exigeix a l’alcalde, Vicent Marí, que aclareixi les denúncies d’irregularitats en el procés d’adjudicació de la promoció de 49 pisos en règim HPO prevista a Puig d’en Valls. Segons les informacions recollides, l’adjudicació es podria estar fent sense complir amb els requisits que marca la Llei, quan a la prioritat i a les llistes de demandants, denuncia aquesta que han plantejat els afectats després de la seva reunió amb l’alcalde Vicent Marí, qui va ser incapaç d’aclarir res.

Així, el primer que va anunciar un procediment que no s’ajusta a la Llei és l’alcalde, quan va dir que els vesins des Puig d’en Valls tendrien “preferència” perquè així ho havia l’ajuntament “pactat” amb l’empresa promotora.

D’acord amb el que estableix l’article 70 de la Llei d’Habitatge de les Illes Balears, els promotors estan obligats a recórrer a la llista de persones inscrites a l’IBAVI en demanda d’habitatge, per la qual cosa les promeses que va fer Vicent Marí no tenien ni cap fonament ni cap viabilitat legal.

El mateix ajuntament va informar en una nota de premsa oficial el següent: “El consistori demanarà que els gestors de la promoció donin preferència als vesins des Puig d’en Valls que estiguin interessats, alguns dels quals s’han dirigit al consistori per informar-se sobre aquesta promoció i per declarar el seu interès a participar-hi”. Una demanda que és totalment improcedent, ja que vulnera la Llei d’habitatge.

Posteriorment, des de l’ajuntament s’ha fet de “comercial” de la promoció, telefonant una a una totes les persones que s’havien interessat per la promoció, invitant-los a contactar amb l’empresa per poder optar a un habitatge. Els noms d’aquesta llista de contactes són els que hauria recollit l’ajuntament, donant falses expectatives a persones que potser ni tan sols estan inscrites al registre oficial de l’IBAVI.

Davant d’aquesta situació, el grup municipal socialista de Santa Eulària ha registrat un escrit a l’Ajuntament on demana informació sobre el llistat que suposadament hauria confeccionat l’ajuntament per donar prioritat als residents a Puig d’en Valls.

La situació és d’enorme gravetat, per la qual cosa el PSOE exigeix a l’alcalde total transparència i públiques explicacions, que aclareixi la participació de l’Ajuntament en les presumptes irregularitats que s’estarien produint en el procés d’adjudicació dels habitatges.

Amb tot això, el PSOE també vol denunciar que Vicent Marí s’ha omplert la boca de dir que és l’únic ajuntament que ha potenciat la construcció de HPO. Si bé aquesta promoció té la consideració de protecció oficial, és una promoció privada que es construeix a un solar amb aquesta catalogació, però amb uns preus de prop de 300.000 euros per habitatge i, a més a més, demanant que les persones que vulguin obtenir un pis facin avançaments de pagament de més de 70.000 euros. Uns preus i unes condicions que són totalment inaccessibles per a treballadors, famílies i persones amb rendes baixes, que són qui haurien de poder optar a aquest tipus d’habitatge.

Santa Eulària des Riu, 14 de setembre 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *