Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
14 set. 2018

865.000 euros per a la reforma del passeig de ses Figueretes

El president d’Eivissa, Vicent Torres, i l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, en presència de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, han firmat el conveni de finançament de la reforma del passeig marítim de ses Figueretes, a través del qual el Consell Insular fa una aportació econòmica a l’ajuntament de 865.067,25 euros. El cost total del projecte és de 5.329.110,55 euros, i tendrà un 50% de finançament a càrrec de l’Impost del turisme sostenible.

Després de firmar el conveni, el president ha destacat la voluntat del Consell d’oferir “col·laboració i suport econòmic” als ajuntaments, “perquè és la manera de millorar els nostres municipis i el conjunt de l’illa”. Vicent Torres també ha dit que “gràcies a l’impost Turístic tenim finançament per fer obres com aquesta”, pel que “la seua posada en marxa ha set un dels grans encerts d’aquest mandat del Govern de la presidenta Francina Armengol”.

“Aquest és un projecte urbanístic, però té una part mediambiental molt important, ja que es renova tota la infraestructura de sanejament”. Com ha dit, “serà una més de totes les inversions en matèria d’aigua i sanejament que estam fent durant aquest mandat”.

Aprovades les ajudes per al foment de l’esport a Eivissa per a l’any 2018

El Consell Executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat la convocatòria de les ajudes econòmiques per al foment de l’esport i de l’activitat física a l’illa d’Eivissa per a l’any 2018, així com les seues bases reguladores. La dotació total d’aquestes ajudes és de 388.700 euros i subvencionaran les activitats realitzades entre l’1 de juliol de 2017 i el 30 de juny de 2018.

Les ajudes es divideixen en dues línies diferents. Per una banda, una línia d’ajuts econòmics per a l’organització d’esdeveniments esportius de caràcter nacional i internacional, per un total de 208.700 euros; i d’una altra les ajudes a la participació d’equips i esportistes de l’illa en lligues estatals, per un total de 180.000 euros.

D’aquesta manera es pretén fomentar l’esport a l’illa d’Eivissa col·laborant amb les iniciatives de les entitats que organitzen esdeveniments esportius de caràcter estatal i internacional, i ajudar a consolidar les seues iniciatives; així com fomentar la participació d’equips i esportistes en competicions de caràcter estatal.

Increment d’un 31% les ajudes individuals per a persones amb discapacitat

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat les bases i la convocatòria de les ajudes econòmiques individuals per a persones amb discapacitat corresponents a l’any 2018. Enguany, es destinen a aquestes ajudes un total de 131.000 euros, el que comporta un increment del 31% respecte a l’any 2017, ja que aleshores les ajudes van ser de 100.000 euros.

A aquestes ajudes poden optar aquelles persones menors de 65 anys i residents a Eivissa, que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, o bé ser pensionista per incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa. A més, s’estableix uns paràmetres segons renda per càpita de la unitat familiar que vénen especificats a les bases de la convocatòria.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *