El Projecte d’Ordenació de la Badia de Portmany es licitarà abans que acabi l’any

El Projecte d’Ordenació de la Badia de Portmany es licitarà abans que acabi l’any
17 set. 2018

Els alcaldes de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i de Sant Antoni, Josep Tur, han participat en una reunió de treball sobre el Projecte d’Ordenació de la Badia de Portmany, juntament amb tècnics de tots dos consistoris i del Consell d’Eivissa. A la trobada s’ha definit el calendari d’actuacions i l’aprovació dels convenis entre les diferents administracions implicades, per tal d’avançar en la tramitació d’aquest complex pla d’actuacions que afecta tots dos municipis.

Està previst que aquesta tardor es pugui donar llum verda als convenis de col.laboració entre els ajuntaments de Sant Josep, Sant Antoni i el Consell d’Eivissa, per tal d’encomanar la gestió del projecte al consistori josepí. La següent passa serà l’aprovació de les distintes bases necessàries per tal d’arrancar l’esmentat Projecte. D’una banda, la redacció de les bases del Projecte Tècnic, les quals ja estan molt avançades. També s’ha acordat la creació d’una oficina gestora per tal de coordinar tot el Projecte, donada la seva envergadura i complexitat. L’objectiu principal és poder iniciar les obres a la segona meitat del 2019.

Aquest projecte preveu una inversió de 20 milions d’euros en diferents iniciatives destinades a la recuperació de tot el litoral. La proposta planteja dotar de continuïtat a tota la costa que envolta la Badia, des de Cala Gració a Port des Torrent, amb la creació d’un passeig i un carril bici, la renovació de les infraestructures de sanejament, la rehabilitació i ampliació dels molls existents per a millorar el trànsit marítim i minimitzar l’impacte visual de les casernes dels pous de bombeig existents. Aquest pla d’actuacions està cofinançat pel Govern de les Illes Balears -a través de l’Impost Turístic- el Consell d’Eivissa i els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni.

Sant Josep de sa Talaia, 17 de setembre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *