El PSOE demana la dimissió de Mariano Juan per l'”escàndol” de les HPO

El PSOE demana la dimissió de Mariano Juan per l'”escàndol” de les HPO
26 set. 2018

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu exigeix al regidor d’Urbanisme, Mariano Juan, la seua dimissió per “l’escàndol” que suposa la gestió que ha fet l’Ajuntament en el procés d’adjudicació de la promoció de 49 pisos en règim HPO prevista a Puig d’en Valls i per les seues mentides sobre la cessió al Govern Balear del terreny per construir una nova escola a Santa Eulària.

En relació al procés d’adjudicació de les HPO, segons el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, “ens trobem davant d’un cas totalment reprovable i en el que l’equip de govern de Santa Eulària utilitza la seva posició per afavorir uns interessos determinats, en perjudici de l’interès general i en contra de la mateixa Llei”. “Un clar exemple de manipulació en la gestió municipal, que no podem passar per alt”, ha assegurat.

Per als socialistes és inadmissible que l’Ajuntament creï una llista paral·lela per sol·licitar un habitatge de protecció oficial, quan només poden optar a un pis les persones inscrites a la llista de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), tal com estableix l’article 70 de la Llei d’Habitatge de les Illes Balears. Per això, segons el PSOE, “s’ha enganyat a molta gent a la qual se’ls va dir que tindrien preferència a l’hora d’optar a un pis per ser residents, cosa que no compleix amb els requisits que marca la Llei i que” coneixen perfectament tant el regidor d’Urbanisme, com el mateix alcalde”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que el primer que va anunciar un procediment que no ‘ajusta a la Llei és l’alcalde, quan va dir que els vesins de Puig d’en Valls tendrien “preferència” perquè així ho havia “pactat” l’ajuntament amb l’empresa promotora, tal com es va informar a través d’una nota de premsa oficial. Posteriorment, des de l’ajuntament s’ha fet de “comercial” de la promoció, telefonant una a una totes les persones que s’havien interessat per la promoció, invitant-los a contactar amb l’empresa per poder optar a un habitatge. Els noms d’aquesta llista de contactes són els que hauria recollit l’ajuntament, donant falses expectatives a persones que potser ni tan sols estan inscrites al registre oficial de l’IBAVI. Per això, ara, “l’equip de govern es veu atrapat i menteix quan diu que la promotora instava els sol·licitants que havien demanat informació a l’ajuntament a què formalitzaran la seva sol·licitud en l’IBAVI”.

Nova escola a Santa Eulària

Per altra banda i en relació a la cessió per part de l’Ajuntament d’un solar per construir un nou col·legi a Santa Eulària, Vicent Torres ha assegurat que Mariano Juan menteix quan assegura que l’ajuntament no disposa d’aquest solar i que la corresponent tramitació per a disposar del mateix depèn de la declaració d’impacte ambiental que ha d’emetre el Govern Balear. Igualment, el portaveu socialista recorda que en el ple celebrat el 27 de setembre de 2017 l’alcalde Vicent Marí es va comprometre que “en pocs mesos” cediria el solar al Govern per construir el nou centre.

En aquest mateix ple l’Ajuntament va anunciar el conveni urbanístic per obtenir terreny públic a canvi d’una requalificació urbanística en favor del seu propietari. Una fórmula poc transparent i una mala pràctica per part de l’alcalde, que va tenir el rebuig del grup Socialista, que per aquest motiu es va abstenir en la votació.

Per tant, ha recordat Vicent Torres,” l’equip de govern es va comprometre a fer efectiu el conveni per cedir el terreny al més aviat possible, de manera que les seues excuses d’ara són un engany a tota la ciutadania. Pràcticament un any després de l’aprovació del conveni urbanístic, no sabem res del terreny de l’escola”.

A més, el passat mes de juliol, el Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària va aprovar la moció del grup del PSOE que instava l’alcalde a “posar a disposició de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears, els terrenys on ha d’ubicar-se el nou col·legi de Santa Eulària” i “comunicar a la Conselleria l’adopció d’aquest acord i sol·licitar incloure als pressupostos 2019, la corresponent partida per a la construcció d’aquesta infraestructura”.

La situació és d’enorme gravetat, per la qual cosa el PSOE exigeix, a més de la dimissió del regidor d’Urbanisme, públiques explicacions, per aclarir la participació de l’Ajuntament en les presumptes irregularitats que s’estarien produint en el procés d’adjudicació dels habitatges i en la cessió del solar per a la construcció d’una nova escola a Santa Eulària.

Santa Eulària des Riu, 26 de setembre del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *