El PSOE lamenta “l’alarmant desconeixement” de Marí Bosó sobre economia

El PSOE lamenta “l’alarmant desconeixement” de Marí Bosó sobre economia
04 oct. 2018

El PSOE lamenta “l’alarmant desconeixement” de l’exconseller de Bauzá i actual president del PP d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó, sobre qüestions econòmiques i laborals, per haver criticat les últimes dades sobre atur a la nostra illa. El portaveu dels Socialistes d’Eivissa, Simón Planells, ha recordat que “Eivissa es troba amb una taxa d’atur del 4,5%, el que es considera atur tècnic, i amb una xifra de persones ocupades que aquest estiu ha arribat a màxims històrics, en una situació de “plena ocupació”.

El portaveu del PSOE ha explicat que, segons les dades del SOIB, a Eivissa hi ha actualment 81.341 persones afiliades a la seguretat social, el que representa un 3,3% més que en 2017. Es tracta d’un màxim històric de persones treballant, superior fins i tot als registrats abans de la crisi.

A més, s’ha reduït la precarietat laboral, i això vol dir que fan falta menys contractes per ocupar les mateixes persones.

“Durant els últims tres anys, amb els governs de Francina Armengol i Vicent Torres, he vist una evolució positiva del mercat laboral quant a contractació i reducció de la precarietat, amb una reducció de l’atur i increment de l’ocupació molt marcats i constants”, ha explicat Planells, qui ha recordat que “Balears lidera les xifres d’ocupació de tot Espanya”.

“Quan s’arriba a una situació d’atur tècnic, no es poden seguir registrant els mateixos descensos que els anys anteriors, quan es venia d’una situació amb moltíssimes persones aturades. Arribar a l’actual situació de pràcticament plena ocupació ha estat un gran èxit de tots com a societat, per molt que pareix pesar-li al Partit Popular”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

“Que el líder del PP, Marí Bosó, consideri negatives aquesta situació només pot indicar dues coses: o que té un alarmant desconeixement sobre economia, cosa que seria molt greu venint d’un exconseller de la matèria, o que tenen la clara voluntat d’intentar enganyar a la ciutadania”, ha dit Planells.

“Del que es tracta és de mantenir aquestos nivells d’ocupació, i seguir treballant per millorar les condicions laborals i salarials del conjunt de treballadors i treballadores, cosa que per cert ni al PP ni a Marí Bosó interessa el més mínim, tot al contrari que el PSOE que ha treballat per aconseguir l’increment salarial del 15% en Hostaleria i del 8% en Comerç”, ha conclòs el portaveu socialista.

Eivissa, 4 d’octubre del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *