El PSOE de Sant Joan celebra l’acord per al finançament de la nova depuradora de Portinatx a càrrec de l’impost turístic

El PSOE de Sant Joan celebra l’acord per al finançament de la nova depuradora de Portinatx a càrrec de l’impost turístic
24 oct. 2018

El portaveu municipal i secretari general del PSOE a Sant Joan de Labritja, Pep Torres ‘Peret’, ha celebrat l’acord de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible per al finançament de la construcció de la nova depuradora de Portinatx.

“És un compromís que va assumir el president del Consell, Vicent Torres, i que serà realitat gràcies a l’impost que paguen els turistes”, ha destacat ‘Peret’ que, a més, considera que “després de molts anys” es podrà fer realitat una reivindicació, “no només dels socialistes de Sant Joan, sinó de tots els agents econòmics i de tota la ciutadania en general”.

El pressupost total, i per al qual s’ha atorgat finançament en el marc del Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible és de 2.129.588,49 euros, el 50% del cost total. El restant 50% anirà a càrrec del Consell d’Eivissa.

Segons la informació del projecte, la infraestructura projectada pretén la conservació d’un espai de rellevància ambiental que es troba dins de l’àmbit de protecció dels espais de la Xarxa Natura 2000 ZEPA “espai marí del ponent i nord d’Eivissa” i Lloc d’importància Comunitària (LIC), amb presència a la zona d’abocament de l’hàbitat d’interès comunitari de caràcter prioritari de posidònia oceànica.

Igualment és un lloc sensible a nutrients declarat com a zona sensible pel Decret 49/2003, de 9 de maig, pel qual es declaren les zones sensibles en les Illes Balears -en aquest cas la Cala de Portinatx- i, per tant, es considera que es tracta d’una massa d’aigua que requereix un tractament addicional secundari.

Per això, tenint en compte la normativa ambiental d’aplicació i els hàbitats afectats, el projecte ha estat escollit dins dels objectius prioritaris del Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible de 2018, “paisatge, conservació i divulgació d’espais de rellevància ambiental” i en la Llei de l’impost en relació a la protecció, preservació, modernització i recuperació del mitjà natural, rural, agrari i marí.

Sant Joan de Labritja, 24 d’octubre del 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *