Comencen les obres del nou Parc infantil de Sant Jordi

Comencen les obres del nou Parc infantil de Sant Jordi
30 oct. 2018

L’Ajuntament de Sant Josep ha començat les obres per a la construcció del nou parc infantil de la plaça de Sant Jordi, adjudicades per un pressupost de 60.100 euros i amb un termini d’execució de 4 setmanes.
El nou parc infantil de Sant Jordi, s’ubicarà a la plaça del costat de l’església. Actualment l’espai de jocs es trobava a l’altre costat de la plaça i comptava amb una àrea reduïda, els jocs estaven deteriorats i el paviment era de sorra. A més a més, la seva ubicació dificultava el pas des del carrer fins a l’avinguda Vicent Serra.

El nou parc infantil es dotarà de 5 jocs, entre els quals hi haurà un gronxador adaptat, que cobriran les necessitats de tots els infants. S’ha de recordar, que aquest espai està inclòs en l’àmbit l’església i s’havia d’observar en el seu disseny el Pla especial de protecció del conjunt històric, donades aquestes circumstàncies s’havien de mantenir unes línies minimalistes i evitar l’obstrucció visual des de qualsevol punt, deixant visible l’església i allunyant-se un poc més del cementiri.

A més, el projecte adequarà l’espai per tal que sigui adient per a la nova ubicació del parc infantil, dotant-lo, a més dels jocs, d’una tanca perimetral que protegirà la zona dels jocs infantils i el seu accés.
El mobiliari de joc serà de fusta, ja que aquest material és el que millor s’integra en l’entorn i el terra es realitzarà amb paviment absorbent d’impactes i rajoles de cautxú reciclat que seran de colors suaus per tal d’evitar l’esmentat l’impacte visual.

El mateix projecte inclou la reconstrucció del paviment de la plaça en la zona de l’actual parc infantil, quedant tot al mateix nivell. La retirada dels elements deteriorats i la instal·lació del nou parc infantil s’estan realitzant de forma simultània per tal d’agilitzar el temps i reduir en tot el possible les molèsties, tant al veïnat com a les persones usuàries.

Sant Josep de sa Talaia, 30 d’octubre de 2018

Share