El Parlament aprova la gratuïtat del pàrquing de Can Misses i la continuïtat de Cas Serres com a hospital

El Parlament aprova la gratuïtat del pàrquing de Can Misses i la continuïtat de Cas Serres com a hospital
30 oct. 2018

El pàrquing de can Misses serà gratuït per als usuaris de l’hospital durant l’inici de l’any 2019, després que el Ple del Parlament de les Illes Balears hagi aprovat el dictamen de la proposició de llei sobre la gratuïtat dels estacionaments dels hospitals de Son Espases i el mateix Can Misses.

Per al grup parlamentari socialista es dóna solució a “una demanda justa de la societat, fent més igualitari l’accés a la sanitat i acabant amb la discriminació que suposava per als usuaris pagar per estacionar el seu cotxe”.

En aquest sentit el diputat socialista Enric Casanova ha assegurat que “es posa fi a una anomalia que ha obligat al llarg dels últims mesos a realitzar negociacions amb la concessionària per poder corregir-la i tornar, al més aviat possible, un dret fonamental als usuaris”.

Tot i que aquestes negociacions es van desenvolupar de forma molt positiva, Enric Casanova considera que la negativa de Ciutadans i especialment d’alguns diputats eivissencs com Salvador Aguilera, ha impedit que aquesta gratuïtat no es pugui fer efectiva abans de finalitzar 2018, ja que les traves d’aquesta formació “van impedir que aquesta gratuïtat s’inclogués en una esmena a la llei de Seguretat Laboral, el que va obligar a cercar una altra solució i presentar-la com l’actual projecte de llei que avui hem aprovat”.

En qualsevol cas, “avui tenim, per fi, l’eina que permetrà al Govern tancar la negociació i aconseguir que tots els usuaris de l’hospital de Can Misses puguin disposar de pàrquing gratuït”, s’ha felicitat Casanova, qui ha insistit a recordar que “la dèria de determinats grups ha impedit que la ciutadania no s’hagi pogut beneficiar abans d’aquesta mesura”. Una mesura que acompleix un dels compromisos socialistes recollits en els Acords pel Canvi.

Hospital de Cas Serres

D’altra banda el Parlament de les Illes Balears ha aprovat igualment la proposició de llei que garanteix la continuïtat dels serveis hospitalaris de la Residència Sociosanitària de Cas Serres, després que aquesta iniciativa comptés amb el suport majoritari de la Cambra Autonòmica.

El diputat eivissenc Xico Tarrés ha estat l’encarregat per part del grup socialista de defensar aquesta proposició i ha posat en valor la unanimitat dels grups del Parlament, ja que, finalment, ha permès “resoldre la delicada situació que afectava l’Hospital-Residència de Cas Serres”.

Gràcies a l’aprovació de la proposició de llei socialista, i després d’un període de transició que ha servit per iniciar el procés de transformació i adaptació de Cas Serres a la normativa actual, “es blinda” el funcionament actual del centre, que “mantindrà tots els seus serveis sanitaris”.

Xico Tarrés, s’ha felicitat perquè, ara, “es torna la confiança als usuaris” i es garanteix la continuïtat d’un hospital que, no en va, “des del segle XV, ha estat un referent de la sanitat eivissenca”.

Eivissa, 30 octubre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *