Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
12 nov. 2018

Millora a les línies d’autobús de platja d’en Bossa, Puig d’en Valls i Jesús

El Consell d’Eivissa ha reforçat el servei de la Línia 14 (Eivissa – Platja d’en Bossa), amb una freqüència de pas de mitja hora. El reforç de la Línia 14 respon així mateix a les peticions en aquest sentit realitzades pels residents a platja d’en Bossa, així com per l’Ajuntament d’Eivissa.

D’altra banda, les línies 12A i 12B han tornat a recuperar el servei circular per enllaçar la ciutat amb els principals nuclis de població del sud del municipi de Santa Eulària.

Així, la Línia 12A (Eivissa – Can Misses – Puig d’en Valls – Jesús) sortirà cada hora a les mitges des de Vila, realitzant el següent trajecte: Isidor Macabich – Can Misses – Puig d’en Valls – Jesús – Cap Martinet – Talamanca – Vuit d’Agost (Centre de Salut) – Isidor Macabich.

La Línia 12B (Eivissa – Talamanca – Cap Martinet – Jesús) també farà un recorregut circular, tenint la seua sortida a les hores en punt des de Vila. Les seues parades seran: Isidor Macabich – Vuit d’Agost (Centre de Salut de Vila) – Talamanca – Cap Martinet – Jesús – Puig d’en Valls – Can Misses – Av. d’Espanya – Isidor Macabich.

Subvencions al patrimoni històric per un total de 600.000 euros

El Consell Executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat la convocatòria de les bases reguladores per a les ajudes al manteniment i la recuperació dels béns de patrimoni històric a l’àmbit territorial de l’illa d’Eivissa per als anys 2018 i 2019.

 

Les bases de les ajudes estableixen tres modalitats: la modalitat A inclou la restauració i la conservació de béns immobles catalogats amb la màxima figura de protecció, la bé d’interès cultural (BIC), amb un total de 300.000 euros i que poden arribar a subvencionar fins al 85% del cost del projecte, amb un màxim de 150.000 euros.; la modalitat B contempla la restauració i la conservació i/o el manteniment de la resta de béns immobles integrants del patrimoni històric i cultural de l’illa d’Eivissa, i disposa de 240.000 euros, que poden arribar a cobrir el 60% de l’actuació, amb un import màxim de 40.000 euros. En el cas d’aquestes dues modalitats s’hi poden acollir les persones físiques o jurídiques, públiques (és la primera vegada que s’hi poden acollir els ajuntaments) i privades, tant si són propietàries d’aquestos béns com (per primera volta també) si no ho són, sempre que comptin amb les autoritzacions corresponents. La tercera modalitat és l’anomenada ‘Apadrina Patrimoni’, destinada a implicar en la conservació, recuperació i difusió patrimonials a la societat en general, a través de les entitats sense ànim de lucre, per al 100% d’obres o intervencions menors de fins a 7.500 euros, i que està dotada amb un total de 60.000 euros.

 

660 ajudes a estudiants

El Consell d’Eivissa ha donat a conèixer la proposta de resolució provisional de concessió o denegació de les ajudes a estudiants de l’illa d’Eivissa per al curs 2017-18. Els interessats poden consultar-la a través de la web del Consell d’Eivissa, al portal de transparència i al tauler d’anuncis de la institució. Aquest divendres 9 de novembre s’obre el termini per presentar-hi al·legacions, que acaba el dijous 22 de novembre.

En aquesta resolució provisional, pel que fa a la modalitat A de les ajudes -estudiants que cursen els seus estudis oficials de grau, d’ensenyaments artístics superiors i de cicles formatius fora de l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-2018 – s’ha aprovat concedir 578 ajudes, per import màxim individual de 939,44 euros, s’han exclòs 25 sol·licituds, i s’han denegat 54.

Pel que fa a la modalitat B, ajudes a estudiants que cursen els seus estudis oficials de màster fora de l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-2018, s’ha aprovat concedir 33 ajudes, per import màxim individual de 1.000 euros; s’han exclòs 3 sol·licituds i s’ha denegat una sol·licitud.

Finalment, pel que fa a la modalitat C de les ajudes – per a estudiants que cursen els seus estudis oficials de grau i de màster a l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-2018 – s’han aprovat 49 ajudes, per import màxim individual de 350 €; s’han exclòs cinc sol·licituds i s’han denegat altres 13.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *