El PSOE reclama un punt verd de reciclatge per a Sant Joan

El PSOE reclama un punt verd de reciclatge per a Sant Joan
13 nov. 2018

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja ha presentat una moció mitjançant la qual s’insta a l’equip de govern municipal a realitzar les gestions oportunes per a la instal·lació i posada en marxa d’un punt verd o deixalleria al municipi, sol·licitant, en el cas que sigui necessari, l’ajut financer del Consell d’Eivissa.

Tenint en compte que Sant Joan és l’únic municipi d’Eivissa que no compta amb aquest tipus de servei, i que només disposa d’un servei de deixalleria mòbil un dia a la setmana als principals nuclis de població del municipi, els socialistes consideren prioritari que es posi fi a aquesta situació, que “lluny de contribuir a fomentar el reciclatge provoca la proliferació de punts negres on s’abandonen i s’acumulen tota mena de residus”.

El portaveu socialista de Sant Joan, Pep Torres ‘Peret’ ha recordat en aquest sentit que el PSOE ha denunciat en múltiples ocasions l’aparició d’abocadors incontrolats, “fins i tot en zones situades en plena natura, el que provoca una imatge molt negativa del nostre poble i de l’illa en general”.

A més, segons Torres, a aquesta situació se suma que els volums de residus sòlids urbans creixen exponencialment any rere any, “de manera que es fa imprescindible que Sant Joan compti com més aviat millor amb la seva pròpia deixalleria”. D’aquesta manera, s’evitaria que els residents haguessin de desplaçar-se a altres municipis per desfer-se d’aquells residus voluminosos com, mobles, aparells electrònics, petits enderrocs o restes de podes.

La moció proposa igualment que el futur punt verd de Sant Joan de Labritja es podria instal·lar, al solar municipal de sa Plana de Ca na Marca. Segons el PSOE, aquesta podria ser una possible ubicació, ja que es tracta d’un terreny molt cèntric, a prop de les principals zones residencials i, per tant, “facilitaria als vesins no haver de desplaçar-se a altres deixalleries de l’illa molt més allunyades”.

Sant Joan de Labritja 13 de novembre de 2018

Share