Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
20 nov. 2018

Tercera edició dels cursos de formació en patronatge de moda i d’artesania

La vicepresidenta segona i consellera d’Interior, Comerç, Indústria i Relacions Institucionals, Marta Díaz, ha presentat la tercera convocatòria de cursos de formació en patronatge i d’artesania tradicional. Aquest any i com a novetat començaran els cursos d’indumentària tradicional i de fabricació de betlems. A més també s’impartirà el curs de fabricació d’espardenyes i tres nivells de patronatge de moda (nivells inicial, avançat I i II). En total són sis cursos amb un pressupost total de 34.000 euros que assumeix completament el Consell d’Eivissa.

El curs de patronatge s’ampliarà amb un nivell avançat II, que se sumarà a l’oferta de patronatge per seguir amb el perfeccionament d’aquelles persones que ja hagin fet els cursos anteriors. “Gràcies a la promoció de la moda Adlib ens hem adonat que falten cosidors i cosidores a l’illa”, ha comentat la consellera. En aquesta nova convocatòria, s’han previst un total de 20 places per al curs inicial, 12 pel nivell avançat I i 12 pel nivell avançat II.

 

Aprovades les bases de les ajudes a colles i grups de ball pagès

El Consell Executiu ha aprovat les bases reguladores de les a ajudes a colles i grups de ball pagès de l’illa d’Eivissa per al foment del folklore i la cultura popular corresponents a l’any 2018. Aquestes ajudes, que convoca el Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, van destinades a associacions i entitats folklòriques sense ànim de lucre d’Eivissa, inscrites en el registre d’associacions, que es dediquin a la cultura popular i al folklore i que hagin estat actives al llarg de 2018.

La dotació econòmica total ha augmentat un 33%, arribant enguany als 40.000 euros -l’any passat eren de 30.000 euros- amb la qual cosa també s’augmenta l’import màxim de la subvenció a cada entitat, passant dels 1.650 euros als 2.000 euros actuals.

L’any passat ja es van simplificar els tràmits de la justificació, de forma que, en cas d’haver lliurat anteriorment la documentació d’alta de l’entitat, els seus estatuts i CIF/NIF, així com el DNI de la persona representant, les colles o grups només hauran de presentar una memòria d’activitats de l’entitat del darrer trimestre de 2017 i dels tres primers de 2018 i una declaració responsable d’estar al corrent de les obligacions tributàries. Per a la presentació de sol·licituds disposen de deu dies hàbils des del dia següent de la publicació de l’extracte de la convocatòria al BOIB.

 

En marxa per primera vegada un servei d’autobús per connectar Es Cubells, Cala Vedella i Cala Tarida durant els mesos d’hivern

El Consell d’Eivissa, dins dels objectius de fomentar l’ús de l’autobús i adaptar el servei a les necessitats dels usuaris, ha posat en marxa per primera vegada la Línia 42B. Es tracta d’un nou servei per connectar amb transport públic durant els mesos d’hivern les localitats des Cubells, Cala Vedella i Cala Tarida, al municipi de Sant Josep de sa Talaia. La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, i l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, han presentat el nou servei, pujant a la primera expedició que ha sortit de Sant Josep en direcció a Es Cubells.

La consellera ha destacat que la millora del servei “era una reivindicació dels vesins d’aquestes zones de Sant Josep, que ens havia fet arribar el mateix ajuntament, i a les quals hem considerat que s’havia de donar resposta, dins dels objectius del Consell Insular de promoure el transport públic a tota l’illa”. Es tracta d’una millora per al transport públic d’hivern, que el Consell d’Eivissa vol “consolidar i ampliar”, amb la posada en marxa, a partir de 2019, del Pla de transport i la nova concessió del servei públic d’autobús de l’illa d’Eivissa, segons ha explicat la consellera.

Es reforça la línia d’autobús de Sant Josep i Cala de Bou

El Consell d’Eivissa reforça la Línia 8 (Sant Antoni – Sant Josep – Eivissa) amb una expedició més a les 15.00 hores per tal de donar servei a la població escolar de la zona de Cala de Bou i Sant Agustí.

A més, aquesta mateixa línia ha recuperat les parades ubicades a la carretera de Sant Josep.

Així, el servei contempla les parades a Can Pep Xica i Sa Plana, a Sant Josep, i de Can Cala i Can March, a Sant Agustí, en els horaris de les 10.00 hores i les 13.00 hores, en ambdós sentits.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *