Sant Antoni gestionarà 27 milions d’euros el 2019, el major pressupost de la seua història

Sant Antoni gestionarà 27 milions d’euros el 2019, el major pressupost de la seua història
20 nov. 2018

L’Ajuntament de Sant Antoni ha presentat el pressupost elaborat per la Regidoria d’Hisenda per a 2019. El Consistori gestionarà l’any que ve 26.982.862 euros, uns comptes que suposen un increment del 5,19 % respecte l’any 2018 i que es tradueixen en 1.331.712 euros més, segons ha explicat l’alcalde, Pep Tur.

Pel que fa a les inversions, Sant Antoni hi destinarà prop de 6 milions d’euros, concretament 5.950.927 euros, dels quals 4,1 milions procedeixen de finançament propi i 1,7 milions de finançament extern d’altres institucions com el Consell d’Eivissa, que ha aportat 1,5 milions mitjançant un conveni per al desenvolupament del Pla Estratègic del municipi. El regidor d’Hisenda,Francisco Tienda, ha assenyalat algunes de les inversions més destacades previstes per a l’any que ve, com són la redacció del projecte de construcció d’un auditori al carrer Cervantes (459.115 euros) o la reforma de l’antic Ajuntament (254.100 euros).

Vinculats a la Regidoria de Vies Públiques hi ha diferents projectes d’important quantia, com la tercera fase del projecte d’eliminació de barreres arquitectòniques (855.076 euros), que arribarà als carrers d’Alemanya, Alacant, Madrid, Lepant, Vara de Rey, Sant Antoni i Balanzat. També es preveu la remodelació de la plaça d’en Coixet (292.317 euros) i de s’Era d’en Manyà (260.453 euros). Entre les inversions, també s’inclou la instal·lació d’una caldera de biomassa al complex esportiu Can Coix, projecte que suposarà una inversió de més de 300.000 euros, 100.000 dels quals els aportarà la Conselleria d’Indústria del Govern Balear.

Una altra novetat interessant a l’apartat d’inversions és la introducció d’una partida de 300.000 euros per al desenvolupament de projectes participatius. Així, els ciutadans i associacions podran proposar i triar durant el primer trimestre de l’any tres projectes, amb un cost màxim de 100.000 euros cada un, que el Consistori s’encarregarà de dur a terme.

La gestió econòmica realitzada durant els darrers anys ha permès donar a l’economia local l’estabilitat suficient com per mantenir la pressió fiscal i les bonificacions recollides a les ordenances. Així, no hi haurà cap augment de taxes o impostos, però s’incrementarà la quantitat destinada a serveis socials per atendre les necessitats dels vesins, subvencionar les associacions i continuar amb projectes ja consolidats com els Centres d’Ocupació Especial que donen feina a persones en risc d’exclusió.

El darrer deute que acumulava el Consistori ha quedat saldat els darrers mesos de 2018, motiu pel qual Sant Antoni ha pogut sortir del Pla d’Ajust en què estava immers des de 2012 i que havia de durar fins a 2022.

Sant Antoni de Portmany, 20 de novembre de 2018

Share