Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
27 nov. 2018

Traspàs de les competències en polítiques de gènere, dona i LGTBI

La reunió de la Comissió Mixta de traspassos Govern-Consells, ha aprovat el traspàs als diversos consells insulars -entre ells, el d’Eivissa- de les competències en matèria de polítiques de gènere, dona i LGTBI.

El traspàs va acompanyat d’una dotació econòmica que ha estat negociada entre totes dues institucions, perquè el Consell d’Eivissa pugui assumir aquesta competència amb tota garantia. Així, el traspàs es fa per una quantitat de 537.537,03 euros, a més del finançament pel Pacte d’Estat contra la Violència, que és de 65.000 euros anuals durant els pròxims quatre anys. Per tant, per a l’any 2019 el Consell d’Eivissa rebrà 602.573,03 per exercir aquesta competència.

Col·laboració amb altres administracions i Guàrdia Civil en per lluitar contra l’intrusisme en el transport de carretera

Durant aquest any 2018, el Consell d’Eivissa porta registrades l’apertura d’un total de 131 expedients per incompliments de la Llei de transport de persones per carretera, el que popularment es coneix com a pràctiques de ‘taxi pirata’. Aquestes dades són encara provisionals perquè la Guàrdia Civil ha realitzat un total de 228 denúncies, de les quals de moment 61 han estat trameses al Consell d’Eivissa, per la qual cosa és de suposar que la xifra de 131 tindrà un increment.

Aquestes dades s’han compartit a la reunió de la Comissió de seguiment del Pla contra l’intrusisme, creada pel Consell d’Eivissa, i que agrupa a representants de totes les administracions implicades -Govern Balear, direcció insular de l’Estat, ajuntaments- així com representants de la Guàrdia Civil i policies locals, a més de les associacions de taxi i representants del sector empresarial del transport de viatgers per carretera i dels cotxes de lloguer.

Obert el termini per demanar les ajudes de patrimoni històric

Enguany la convocatòria disposa d’un pressupost total de 600.000 euros i està dividida de la següent manera: la modalitat A està destinada a la restauració i la conservació de béns immobles declarats d’interès cultural amb la categoria de monuments. La podran sol·licitar les persones físiques i jurídiques, públiques i privades, siguin o no propietàries dels béns d’interès cultural amb la categoria de monuments de l’illa d’Eivissa. L’import màxim de les ajudes individuals concedides serà de 150.000 d’euros i no podrà ser superior al 85% del pressupost total sol·licitat per a la seva execució.

La Modalitat B està destinada a les ajudes per a la restauració i la conservació i/o el manteniment de la resta de béns immobles integrants del patrimoni històric i cultural. La podran sol·licitar les persones físiques i jurídiques, públiques i privades, siguin o no propietàries dels immobles o les construccions històriques. L’import màxim de les ajudes individuals concedides serà de 40.000 euros i no podrà ser superior al 60 % del pressupost total sol·licitat per a la seva execució.

Finalment la Modalitat C “Apadrina Patrimoni” està destinada a les associacions cíviques, entitats de caràcter cultural, social i educatives sense ànim de lucre, clubs esportius, socials o de majors, colles de ball, associacions de pares i mares d’alumnes i associacions de vesins. L’import màxim de les ajudes concedides a cada associació o entitat serà de 7.500 euros.

Hora i mitja d’aparcament gratuït als qui s’hagin de desplaçar a la seu del Consell per fer tràmits a l’OAC

A partir del 26 de novembre, les persones que vinguin a fer un tràmit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Consell d’Eivissa disposaran d’una hora i mitja d’aparcament gratuït al pàrquing de l’edifici CETIS, al carrer de Canàries, 35, d’Eivissa. Per obtenir aquest descompte només s’haurà de mostrar el tiquet del pàrquing al personal de l’OAC amb qui s’estigui realitzant la gestió, i es rebrà una targeta que dóna dret a 90 minuts d’aparcament gratuït.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *