Sant Josep augmenta en un 12% els seus pressupostos, els més socials i els més alts de la història

Sant Josep augmenta en un 12% els seus pressupostos, els més socials i els més alts de la història
27 nov. 2018

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i la primera tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Paquita Ribas, han presentat a les oficines de Sant Jordi els pressupostos per 2019.

Aquests pressupostos, els més alts que l’Ajuntament ha presentat mai, es caracteritzen per una pujada del 12% respecte de 2018, amb 37.618.489,99 euros i un augment en l’apartat de despeses d’un 7%, especialment en tot el relacionat amb els serveis a les persones amb un total de 35.353.785,84.

Els ingressos derivats dels impostos (IBI, IVTM, etc.) pugen respecte de 2018 en 1.543.0001,76, suposant en els pressupostos de 2019 un increment del 12% (això tot i no haver-se previst cap pujada d’impostos) mentre que els impostos indirectes baixen prop de 300.000 euros en relació a l’any passat. A més, la partida corresponent al capítol III també experimenta un increment gràcies a l’augment, entre altres coses, del reciclatge així com de les llicències dels taxis estacionals.

L’apartat de despeses, que suposa un 25.6% del total, experimenta un increment del 5% respecte de 2018, amb 9.064.343,21 euros. En aquest apartat inclou l’estabilització de la plantilla de la Policia Local, 4 nous programes temporals (Medi Ambient, Contractació, Pla d’Igualtat i Mediació Intercultural), l’equiparació salarial entre els operaris de serveis múltiples i els operaris de manteniment i la consignació de noves partides del SOIB.

Pel que fa a compra de béns i serveis, el 10% incrementat repercutirà en la recollida de residus, el nou programa de neteja viària i la recollida selectiva. S’incrementa l’ajuda domiciliaria, els serveis educatius i l’oferta cultural. Així mateix també es crea un nou servei de manteniment de l’enllumenat públic i hi inclou els crèdits per a la contractació d’assistències per al projecte de la Badia de Portmany.
D’altra banda, la despesa financera continua en decrement donada la reducció dels préstecs donat que no es preveuen nous préstecs.

Sí augmenten les transferències corrents fins a situar-se en 1.664.241,84 euros, ja que s’inclouen les ajudes assistencials, les ajudes per al lloguer per a joves, l’increment de la partida destinada al Fons Pitiús de Cooperació i els nous convenis amb Amadiba, el programa Un Mar de Posibilidades i Ibiza Club de Campo.
Les inversions experimenten un increment del 45%, suposant un total de 7.270.520,18 euros donada l’assignació per a la nova escola de Ses Planes, 4.094.629,90 euros, les millores en la xarxa de sanejament, 200.000 euros, i de la xarxa d’aigües, 100.000 euros. En tant al patrimoni, es destina una partida de 35.000 euros per a la rehabilitació de la Torre de Can Curt.

Els pressupostos 2019 també inclouen una partida per obres de reforma de carrers i urbanitzacions: pavimentació i senyalització de Platja den Bossa, 172.490,28 euros i la remodelació del trànsit a Cala Vedella, 150.000 euros; obres de millora dels espais públics: zona recreativa de Puig de n’Alís, 382.000 euros; instal·lacions esportives: cobriment de les pistes esportives de Sant Agustí, 520.000 euros, i renovació dels vestidors del camp de futbol de Sant Jordi, 140.000 euros. A més, es manté la partida per a la modernització de l’Administració electrònica, dotada amb 14.000 euros.

Així mateix, la regidora d’Hisenda, Paquita Ribas, també ha volgut destacar un projecte molt important per al poble de Sant Josep, la creació d’un nou casal de joves, “Volíem crear un lloc, trobar un espai per als joves del poble. Enteníem que s’havia de trobar un espai adient, on es poguessin reunir i realitzar activitats. Es rehabilitaran uns locals al costat del camp de futbol, prop de les piscines, que hem trobat perfectes per això, més aprofitant la nova línia d’autobusos amb la qual els joves del poble es poden moure més fàcilment. Era una reivindicació de feia temps i aquests pressupostos 2019 ens permetran donar-los l’espai que necessiten i mereixen”.

L’Alcalde ha destacat el fet que “donats els bons ingressos i l’economia sanejada de què Sant Josep disposa, s’han pogut presentar els pressupostos més alts de la nostra història, dels que estam especialment orgullosos, ja que ens han permès augmentar molt la despesa relacionada amb els serveis a les persones, com la creació de les ajudes per al lloguer dels joves, partida dotada amb 60.000 euros i un increment de la partida d’ajudes assistencials, amb un total de 300.000 euros”.

Sant Josep de sa Talaia, 27 de novembre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *